Ansigtsmaske hjemmelavet

De lange kolde efterårsdage ligger nu over os og vinteren er her snart. Det betyder, at rigtig mange mennesker får tør hud. Det er netop nu, at det er vigtigt at forkæle sig selv ekstra meget. Med ansigtsmaske kan du give dig selv velvære, afslapning og en blødere hud, hvad end du har tør hud eller bare ønsker at holde den tørre hud borte. Det er nemt og sjovt at lave sine egne ansigtsmasker. Måske har du allerede ingredienserne i køleskabet, som du skal bruge. Der findes en række forskellige ansigtsmasker, hvad end du har tør eller normal hud.

Det anbefales at du inden påføringen af ansigtsmasken giver dit ansigt et dampbad. Når huden er under dampbad, så åbnes porrerne sig og derved er det lettere at rengøre og blødgøre huden. Fyld en balje med varmt vand og tilsæt eventuelt lidt citrus for velværen. Hold nu hovedet ind over og læg et håndklæder over, så dampen bliver inde.

Magiske ingredienser

I dit køleskab kan du finde mange lækre magiske ingredienser, som kan forvandle din hud til den fineste baby bløde hud. Når man laver hjemmelavede ansigtsmasker spare man både penge, men man sikre også at der ikke er farlige tilsætningsstoffer i, som kan virke generende for huden. Tag dog hensyn til hvis der er enkelte ingredienser du ikke kan tåle.

Agurk

Agurk er super god mod uren hud. Den er ligeledes opfriskende og dufter skønt. Agurken er en af de mesk brugte ingredienser til ansigtsmasker.

Avocado

Den tilfører huden næring og frugt. Man tilsætter også avocado i mange dyre wellness produkter. Hvis man blander avocado med en smule olivenolie, så har du den perfekte fugtgivende ansigtsmaske.

Gulerod

Denne lækre grøntsag virker fugtgivende og blødgørende. Går rigtig godt hånd i hånd med både honning avocado og yoghurt.

Skrubbe ansigtsmaske

Denne maske er rigtig lækker, hvis du har lidt urenheder eller irritation i huden. Ansigtsmasken blødgører samtidig og efterlader huden smidig.

Blend 2 teskefulde havregryn. Bland med 1 teskefuld hvedekim og en lille håndfuld blendede mandler. Bland alle ingredienserne sammen men en lille smule creme fraiche, så du har en lækker konsistens. Skrud ganske forsigtigt og lade ansigtsmasken sidde i 5 minutter. Fjern ansigtsmasken med en vådserviet og skyl efter med lidt lunken vand.

Tør hud ansigtsmaske

Denne ansigtsmaske er god til tør og følsom hud.

Kom to skefulde creme fraiche i en skål og tilsæt en pasteuriseret æggeblomme og en teskefuld olivenolie. Bland massen til den er ensartet. Massen er lys gul når den er rørt færdig. Påfør nu ansigtsmasken i ansigtet og på halsen. Undgå områder tæt på øjnene. Lad denne maske sidde i 10-15 minutter. Fjern ansigtsmasken med en vådserviet og skyl efter med rent lunken vand.

Træt hud ansigtsmaske

Har du en træt hud efter en stresset arbejdsdag eller måske efter en længere periode med travlhed, så er dette en vidunderlig ansigtsmaske. Denne ansigtsmaske efterlader huden sund og frisk.

Bland to skefulde almindelig ansigtscreme med en teskefuld kvark. Tilsæt 10 dråber citronsaft og bland godt. Smør ansigtsmasken i ansigtet og på halsen. Undgå områder ved øjnene. Lad masken virker i 10-15 minutter. Ansigtsmasken vil give en let prikkende fornemmelse. Fjern masken med en vådserviet og skyl efter med lunken vand.

Uren hud ansigtsmaske

Ved uren hud har man behov for noget der kan suge samt skrubbe urenhederne af. Dertil kan man bruge havregryn. Man kan forsigtigt benytte skrubbe ansigtsmasken og skrubbe lidt blidere samt lade ansigtsmasken sidde i lidt længere tid.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2022 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account