Nytårsmenu Jordskok og svampesuppe

Nytårsmenu forretter

Dette er opskriften på en yderst lækker forret, som sagtens kan bruges nytårsaften. Den er særligt god, fordi den sprudler at vinter sæsonens frugter/grøntsager. Denne ret er beregnet til 4 personer. Men vær varsom med portionerne, den mætter meget af en forret at være!

Start med at rense og vaske svampene grundigt. Derefter steges svampene i lidt smør til de får en smuk gylden farve. Varm samtidig vand op og tilsæt hønsekøds bouillon (cirka til 1 liter). Tag 1/3 del af svampene fra på en tallerken og kop resten af svampene ned i suppen. Suppen koges op og blendes grundigt. Dette kan med lethed gøres med en stavblender. Smag nu suppen til, med dijonsennep, salt og den friskkværnede peber. Nu tilsættes piskefløden. Dette er ikke en nødvendighed, men det gør suppen langt mere lækker og giver den en cremet konsistens. Man kan også sagtens bruge almindelig mælk, dog giver det ikke det samme smagsresultat. Den cremede suppe serveres med de til side lagte svampe, som pynter smukt oven på retten. Dette ret kan også dekoreres med en lækker pesto eller lidt frisk hakket purløg.

Ingredienser

1 dl fløde

1 bakke marksvampe

Smør til stegning

1 spsk. Dijon sennep

600 g jordskok

200 g kartofler

Friskrevet muskatnød

Salt

Frisk kværnet peber

 

Hvis man ønsker at gøre lidt ekstra ud af at dekorere retten, så kan man lave en lækker hjemmelavet pesto. Det er hurtigt at lave, og man kan have den stående klar i køleskabet i forvejen.

Bland alle ingredienserne sammen og blend grundigt. Det skal have en cremet konsistens, men det må absolut ikke være alt for flydende. Tilsæt lidt ekstra persille, hvis konsistensen er for vandet. Hæld forsigtigt pestoen hen over suppen når den er potionsanrettet. Dette vil give suppen en smuk farve.

Pesto

1 spsk. Olivenolie

1 spsk. Citron saft

1 lille bundt persille (gerne bredbladet)

Salt

Friskkværnet peber

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account