Nytårsmenu forretter
Dette er opskriften på en yderst lækker forret, som sagtens kan bruges nytårsaften. Den er særligt god, fordi den sprudler at vinter sæsonens frugter/grøntsager. Denne ret er beregnet til 4 personer. Men vær varsom med portionerne, den mætter meget af en forret at være!
Start med at rense og vaske svampene grundigt. Derefter steges svampene i lidt smør til de får en smuk gylden farve. Varm samtidig vand op og tilsæt hønsekøds bouillon (cirka til 1 liter). Tag 1/3 del af svampene fra på en tallerken og kop resten af svampene ned i suppen. Suppen koges op og blendes grundigt. Dette kan med lethed gøres med en stavblender. Smag nu suppen til, med dijonsennep, salt og den friskkværnede peber. Nu tilsættes piskefløden. Dette er ikke en nødvendighed, men det gør suppen langt mere lækker og giver den en cremet konsistens. Man kan også sagtens bruge almindelig mælk, dog giver det ikke det samme smagsresultat. Den cremede suppe serveres med de til side lagte svampe, som pynter smukt oven på retten. Dette ret kan også dekoreres med en lækker pesto eller lidt frisk hakket purløg.
Ingredienser
1 dl fløde
1 bakke marksvampe
Smør til stegning
1 spsk. Dijon sennep
600 g jordskok
200 g kartofler
Friskrevet muskatnød
Salt
Frisk kværnet peber
Hvis man ønsker at gøre lidt ekstra ud af at dekorere retten, så kan man lave en lækker hjemmelavet pesto. Det er hurtigt at lave, og man kan have den stående klar i køleskabet i forvejen.
Bland alle ingredienserne sammen og blend grundigt. Det skal have en cremet konsistens, men det må absolut ikke være alt for flydende. Tilsæt lidt ekstra persille, hvis konsistensen er for vandet. Hæld forsigtigt pestoen hen over suppen når den er potionsanrettet. Dette vil give suppen en smuk farve.
Pesto
1 spsk. Olivenolie
1 spsk. Citron saft
1 lille bundt persille (gerne bredbladet)
Salt
Friskkværnet peber