Denne ret er et godt alternativ til den traditionelle nytårs dessert. Hos mange mennesker er det en tradition at servere enten citronfromage eller fløderand. Denne lækre franske chokoladekage vil få dine gæsters tænder til at løbe i vand og bede om et ekstra stykke. Desserten kan serveres som den er eller serveres med almindelig vaniljeis.
Ingredienser
200 g smør
200 g Chokolade
4 stk. æg
2 dl sukker
1 tsk. Vaniliesukker
1 tsk. bagepulver
1½ dl hvedemel
Smelt smør og brækchokoladen i. Rør rundt til den er smeltet. Tilsæt nu et æg af gangen under omrøring. Tilsæt sukker og vaniliesukker og rør godt. Til sidst tilsættes bagepulver og mel. Rør godt til dejen er glat og lind. Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform (24 cm i diameter). Sæt kagen i en 200 grader varm ovn (almindelig ovn) i 50 min. Tag kagen ud og lad den afkøle helt.
Glasur
175 g flourmelis
1 pastoriseret æggehvide
½ tsk. Vand
lidt revet chokolade.
Kagen kan serveres lun, men det anbefalet at servere den helt afkølet. På den måde kan du have desserten klar i forvejen og skal på den måde ikke stå og bruge tid på den, under gæsternes besøg. Rør alle ingredienserne sammen til glasuren har en lækker og sej konsistens. Hæld glasuren over kagen og drys til sidst med lidt revet chokolade, mens glasuren stadig er våd.
Læs også Tigerrejer på spyd
Læs også Svinemørbrad med estragon flødesovs