Rasmus Grønbech vinder kokkekonkurrencen Årets Vildtret 2011

Rasmus Grønbech vinder kokkekonkurrencen Årets Vildtret 2011 2

Sæsonen for vildt er på sit højeste, og i går dystede seks af landets bedste kokke i Danmarks første kokkekonkurrence med fokus på vildtkød. Efter tæt kokkekamp blev Rasmus Grønbech fra restaurant Grønbech & Churchill kåret som vinder af Årets Vildret 2011, og formand for Danmarks Jægerforbund, Ole Roed Jakobsen, kunne overrække ham hovedpræmien på 10.000 kr. foran Lasse Skov-Larsen fra Meyers Deli på andenpladsen og Kristina Wolf fra Geranium på tredjepladsen.

Seks kokke var udtaget til kokkekonkurrencen Årets Vildtret 2011, der foregik 20. november 2011, og var med til at fejre, at det netop nu er jagtsæson og dermed højsæson for at spise vildt. På to timer tilberedte og præsenterede kokkene en forret og hovedret med vildtkød og sæsonens grøntsager, og dommerpanelet, bestående af de anderkendte michelinkokke Francis Cardenau og Mikkel Maarbjerg samt stjernekokken Mikkel Marschall og grøntleverandøren Søren Wiuff, smagte og bedømte de spændende retter med bl.a. krondyr, rådyr, gråand og fasan.

Kokke sætter fokus på det vilde kød

Seks af landets bedste kokke – bl.a. Claus Engelbrecht fra Restaurant søren k, Nicolai Mentzler fra San Pellegrino Street Dine og Yves Le Lay fra Søllerød Kro – dystede om at servere årets bedste vildtret, men det var Rasmus Grønbech, der løb med titlen foran Lasse Skov-Larsen fra Meyers Deli på andenpladsen og Kristina Wolf fra Geranium på tredjepladsen. Rasmus Grønbech serverede en forret af fasanbryster med nordiske krydderier og en hovedret med gråænder og røde og grønne kåltyper, der imponerede dommerpanelet.

”Finalisterne serverede forretter og hovedretter i høj klasse, hvad angår kreativitet og håndværk. Alle havde kombineret sæsonens vildt med årstidens grønt, og det klæder vildtet rigtig godt. Rasmus Grønbechs forret og hovedret vandt, fordi begge hans retter fik den bedste smag frem i vildtkødet, og samtidig var der balance mellem det syrlige og bitre, så retterne ikke blev for tunge. Grønbech anvendte hele råvarer, der ikke var alt for forarbejdede, og ved serveringen fik vi et flot farveindtryk af alle råvarerne. Det var ærlig mad,” siger dommerne Francis Cardenau og Mikkel Marschall.

Vildt skal på danskernes middagsborde

Kokkekonkurrencen Årets Vildtret blev arrangeret af informationsindsatsen Bæredygtig jagt, som Danmarks Jægerforbund, Dansk Skovforening og Tolvmandsektionen under Landbrug & Fødevarer står bag. Organisationerne håber, at konkurrencen vil være med til at øge danskernes kendskab til vildtkødets kvaliteter og anvendelsesmuligheder. Ole Roed Jakobsen, formand for Danmarks Jægerforbund, overrakte priserne for Årets Vildtret 2011 til de glade vindere af første-, anden- og tredjepræmien og sagde om konkurrencen:

“Med kokkekonkurrencen Årets Vildret 2011 sætter vi fokus på vildt som en lokal, sund og årstidsbestemt spise. Det har været en fornøjelse at se, hvordan kokkene bruger vildt i deres menuer, og vi håber, at det giver flere danskere lyst til at tilberede deres egne retter med kød fra dyr, der har levet i de danske skove. Vildtkødet indeholder meget lidt fedt og er sundt, og derfor fortjener vildtkødet at få en plads på danskernes middagsborde.”

Du kan downloade opskrifter i en PDF her

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account