Hvis du har rejst i Italien er du måske stødt på en af de forskellige bitterlikører som landet byder på og hvoraf Campari sikkert er den mest kendte. Og nu har endnu et produkt fra Campari Group ramt det danske marked, nemlig Aperol.
Aperol er en bitter aperitif på 11%, lavet på bl.a pomerans og appelsiner. Den kan drikkes alene eller blandes i cocktails som fx Spritz, der består af mousserende vin, Aperol og dansk vand. Selv foretrækker jeg drikken blandet med tonic i forholdet 1:1 og masser af is. Mange har svært ved bittersmagen uanset om det er i julesalat, Campari eller humle, men personligt synes jeg det er vældigt stimulerende med disse italienske bitterlikører inden eller efter et måltid, især på varme solbeskinnede dage. De stimulerer både appetit og fordøjelse(bilder jeg mig ind).
Så har du lyst til at forlænge sommer-känslan eller blot aftendrømme om lunere bredde- og varmegrader kan du jo forsøge dig med en Aperol, som du kan erhverve dig i vin- og spiritusbutikker, bl.a. Skjold Burne.