3 idéer til at forkæle din kæreste med lækker mad

3 idéer til at forkæle din kæreste med lækker mad 2

Dette indlæg er sponsoreret

Vejen til en mands hjerte går igennem hans mave, lyder et gammelt ordsprog. Det betyder, at skal du vinde en mands kærlighed, skal du lave god mad til ham. Formentlig har du allerede vundet din kærestes kærlighed, men der sker jo ikke noget ved at minde ham om, at du fortjener den. Så at forkæle ham med lækker mad er ikke nogen dårlig idé. Find inspiration herunder.

Du behøver ikke nogen undskyldning for at forkæle din kæreste – kun en grund. Grunden kan være alt fra, at du har lyst til at forkæle ham, til at han fortjener det. Men selvfølgelig kan det også være, fordi det er valentinsdag, jeres forlovelsesdag eller hans fødselsdag. Så skal der være en overraskelse i form af en gave, og der skal god mad på bordet. Men hvad er god mad? Læs med herunder.

1. Hjemmelavet mad

Lækker mad behøver ikke at være dyr mad – men det kan godt. Og når maden er både dyr og lækker, så er det forkælelse af højeste klasse.

Forkæl ham f.eks. med en hjemmelavet, dyr treretters menu. Forretten kunne være hummerbisque, østers eller blinis med oksetatar og kaviar. Hovedretten kunne være risotto med revet trøffel, tournedos med pommes frites, madeirasauce og baconkaviar (mere om det senere) eller saltbagt pighvar med safransauce. Desserten kunne være Gateau Marcel chokoladekage med guldstøv og friske bær, tiramisu eller Grand Marnier-souffle.

Sådan laver du baconkaviar

Det kræver lidt tid at lave baconkaviar, men det er det værd. Du skal bruge

 • ½ l smagsneutral olie
 • 100 g bacon
 • 2½ dl hønsebouillon
 • 2 blade husblas
 • Lidt tomatketchup

Start med at stille olien i fryseren, så den er godt kold.

 1. Skær baconen I tern, og steg dem i en lille gryde, til de er sprøde.
 2. Tilsæt bouillonen, og kog ind, til der er ca. ½ dl tilbage i gryden.
 3. Tilsæt ketchup, til du får den ønskede farve.
 4. Si baconen fra.
 5. Udblød husblassen i vand i 5 minutters tid, og rør den derefter ud i væsken fra før.
 6. Kom væsken dråbevis ud i olien ved hjælp af en pipette eller en sprøjte, så der dannes små kugler – kaviar.
 7. Sæt olie og kaviar tilbage i fryseren, til den skal bruges.
 8. Lad kaviaren dryppe af i en sigte, lige inden den skal bruges.

Da bacon har en meget kraftig lugt (eller duft om man vil), vil det være en god ide at have styr på udluftningen inden, man går i gang. En god emhætte vil i hvert fald sørge for, at den romantiske stemning holder ved – selv når man laver bacon.

2. Mad udefra

Har din kæreste en favorit takeaway, så er det da klart, at det er herfra din kærestes forkælelse skal komme. Dæk romantisk op med levende lys og dæmpet musik. Læg menukortet frem, og lad ham vælge mellem retterne på menuen. Enten henter du maden, når I har bestilt, eller I får den bragt, hvis det er muligt.

3. Ud at spise

Du kan også invitere din kæreste ud at spise. Det behøver ikke at være på Noma eller Kong Hans – og hvis det er, skal du nok bestille bord i god tid … altså som i flere måneder eller år. Men det kan også være på jeres yndlingsrestaurant, eller dér hvor I spiste sammen første gang. Om det så er i en pølsevogn, vil det stadig være forkælelse. For du betaler jo naturligvis.

1 Comment
 1. Ostehans 3 år ago

  Lave mad selv, spise ude, købe mad med hjem… Det er jo alle muligheder, hvordan skal man ellers få mad? Skralde, jage den?

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account