De 5 bedste veganske retter

De 5 bedste veganske retter 2

Veganisme er stadig en stigende trend, og det er helt forståeligt, da veganske retter har et hav af fordele. Det er rigtig sundt, billigt og nemt at lave, så i denne artikel vil vi give dig et bud på de 4 bedste veganske retter.

Hvad betyder veganisme?

Veganisme betyder, at man ikke spiser nogle former for animalske produkter. Dette gælder både kød, men det gælder også de almindelige fødevarer som mælk og æg. Der er mange forskellige årsager til, at man vælger at blive veganer, men det mest brugte argument, er argumentet om at støtte dyrevelfærden og bidrage til en mindre kødproduktion. Du kan læse meget mere om sundhed, dyrevelfærd og livsstil på quinde.dk.

Spinatfrikadeller med kartoffelmos

Den første ret som vi vil præsentere i denne artikel, er spinatfrikadeller med kartoffelmos. Det er super simpelt at lave og det er helt igennem vegansk. Til at lave spinatfrikadellerne skal du bruge:
– Groftrevet squash
– Salt og pepper
– Løg og hvidløg
– Hvedemel
– Olivenolie
Kartoffelmosen kan du lave helt som du ønsker og dermed har du det perfekte veganske måltid, som hele familien vil elske.

De 5 bedste veganske retter 3

Madpandekager med plantekød

Den anden ret som vi vil præsentere for dig i denne artikel, er madpandekager med plantekød. Der er så mange alternativer til animalske produkter nu til dags, og derfor kan du sagtens lave almindelige retter med nogle små udskiftninger. Madpandekager er altid lækkert at lave, fordi du helt selv kan vælge dit fyld.
Plantekød har også mange andre fordele udover at, det er vegansk. Det har blandt andet et meget lavt indhold af fedt og indeholder flere proteiner. Det kan derfor også være en fordel at vælge dette kød, selvom du ikke er veganer.

De 5 bedste veganske retter 4

Nudelsalat med peanuts og sesam-ingefærddressing

Den veganske levestil tillader også at man spiser en masse nudler. Vi har fået inspiration fra det thailandske køkken og vil derfor præsentere en nudelsalat med peanuts og sesam-ingefærddressing. Det er super nemt, billigt og smagfuldt. Det du skal bruge for at lave nudelsalat:
– Nudler uden æg
– Avocado og forårsløg
– Peberfrugt og peanuts.
Hele det smagfulde element i denne ret er ingefærddressingen, og her skal du bruge disse ting:
– Sesamolie
– Ingefær
– Limesaft og skræl
– Hvidløg og sojasovs.
Når du først har fået denne ret én gang kan vi garantere at det ikke bliver sidste gang i får denne ret.
Vidste du at man også kan få E-juice med ingefær smag fra e-cigaretter for din ecigaret.dk?

De 5 bedste veganske retter 5

Vietnametiske forårsruller

Igen bevæger vi os over i det asiatiske køkken, da vi vil fremhæve de vietnametiske forårsruller. De er super smagfulde og saftige, og de er også gode dagen efter. Du kan helt selv vælge hvilket fyld du vil have i, men vi vil anbefale: agurk, peberfrugt, forårsløg, mango, ananas og friske koriander.
Selve dejen kan du med fordel købe i et supermarked, hvor de sælger veganske forårsrulledej.

De 5 bedste veganske retter 6

Falafel sandwich

Falafel salat er det perfekte frokost/aftensmadsmåltid, som er fuldstændig vegansk og som smager utroligt godt. Falafeller kan du købe i alle supermarkeder på frys, så de er lige til at tø op om morgenen.
Det eneste du skal bruge, er noget rødkål og salat. Hvis du vil toppe din sandwich op kan du begive dig ud i at lave en spinatpure. Her skal du kun bruge babyspinat, olivenolie og sesamolie. En sandwich uden dressing kan nemlig godt gå hen og være en smule tør, så en spinatpure giver det sidste smagfulde touch til din veganske sandwich

De 5 bedste veganske retter 7

Forhåbentlig fik du øjnene op for, at vegansk mad kan super smagfuldt, nemt og billigt at lave. Du kan få meget mere viden om den veganske levestil på jegveganer.dk.

1 Comment
  1. Gustav Pedersen 4 år ago

    Sikke en god artikel for os som prøver at vende livsstilen til det veganske. Jeg skal helt klart forsøge mig med spinatfrikadellerne – nam nam. Har du et alternativ til ingefær dressingen, hvis ikke man er så vild med ingefær? Jeg synes godt, at det kan være alt for stærkt, og det ødelægger ofte min smagsoplevelse…

    Venlige hilsener fra Gustav

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account