Vi kan ikke komme udenom, at temperaturen falder. Hvad bedre undskyldning har vi nu til at lave alletider lækre supper. Man må da sige at efteråret er suppens sæson. Nu skyder alle de lækre råvare udenfor og så er det bare med at komme i gang med fantasien for hvad der skal være i din næste suppe.
Flere grøntsager
De fleste danskere kender ”klar suppe”. Men denne suppe er ikke nødvendigvis så sund som vi alle sammen har gået og troet. Den klare suppe indeholde nemlig ikke altid så mange grøntsager som man kan gå og håbe på. Der er ofte lagt mere vægt på kød og melboller samt rosiner, ris og måske endda et flute til. Vi kan sagtens spise den klare suppe, for suppens varme er stadig sund og det er de få grøntsager, som er deri også. Man kan dog selv gøre en indsats for, at den klare suppe bliver mere sund. Tilsæt eventuelt nogle flere grøntsager og glem rosiner, ris og brød. Man kan sagtens blive mæt i udelukkende at spise grøntsager.
Vælg grøntsager med gode energier. Hvis ikke man er vand til at spise særlig meget suppe, så er den klare suppe helt sikkert et godt sted at starte, da den ikke er bombaderet med smag. Den klare suppe er også et sikkert hit i mange børnefamilier. Hvis man derimod er lidt mere suppefanatiker og har lyst til at udfordre sig selv, så er der et væld af grøntsager man kan putte i, og kun fantasien sætter grænser. Jeg vil anbefale i stedet for den klare suppe at gå over i en lidt mere moderne, men også mere modig suppe, som brandælde suppe. Brændenælde er en kendt ukrudt i Danmark, men indeholder utrolig meget jern. Det er en af de sundeste planter vi har i Danmark og hvad endnu bedre er, at den smager vidunderlig med tilsat hvidløg, hvilket også er utrolig godt. Disse to planter er godt for immunforsvaret og er vidunderlig for din krop.
Læs også: Brændenælde
Kål er også et godt bud, hvis man skal lede efter lidt inspiration. Her er spækket med vitaminer og desuden har kål den fordel at det mætter helt utroligt. Her slipper du helt sikkert med det usunde brød, som ellers skulle hjælpe med mætheden. Prøv eksempelvis efter at have kogt ingredienserne i et stykke tid at blende dem. Man kan snyde øjet til at spise rigtig mange ting, hvis ikke man selv kan se hvad det er. Hvis du er familiemor, har børn og alligevel ønsker at prøve kræfter med kålen, så er det en suveræn idé at blende med en stavblender. Der er ingen der vil opdage de sunde ingredienser. Her er det lovligt at tilsætte ”alfabet – pasta” for at gøre retten mere spændende. Velbekomme!
Læs også: Kål