3 tips til at gøre køkkenet mere socialt

3 tips til at gøre køkkenet mere socialt 2

For år siden var køkkenet et sted hvor du lavede mad, og spisestuen stedet hvor der blevet socialiseret over måltidet. I dag ser det anderledes ud, og rummene er blevet mindre og mindre opdelt. Mange er gået hele vejen med et køkken alrum, hvor andre stadig holder det adskilt og nøjes med at samles omkring madlavningen med familie og venner. Med køkkenet udvikling som et socialt rum, er det vigtigt at give gæsterne en behagelig oplevelse når man hænger ud rundt om de boblende gryder.

Her kommer 3 tips til, hvordan du kan indrette et social køkkenrum.

Mal med imødekommende og friske farver

Farverne har stor betydning for den sociale følelse i køkkenet. Mørke farver passer bedre til f.eks. en fjernsynsstue hvor der er mere fokus på stille afslapning frem for livlige samtaler. Friske farver giver energi i køkkenet. Hvis du gerne vil bevare neutrale vægfarver, kan det sagtens lade sig gøre, da køkkenlågerne er et godt sted at putte farve. Og holder man væggene i f.eks. hvid kan energien skabes ved billeder og plakater. Friske farver til køkkenlågerne kunne være nuancer af grøn eller blå som udstråler optimisme og lægger op til dialog mellem dig og dine gæster. Man bør dog passe på med at blandt for mange kraftige farver i køkkenet, da dette kan give en forvirrende og forstyrrende følelse. Derfor er en løsning med neutrale vægge brudt af farverige køkkenlåger en god vej at gå. Læs eventuelt denne guide til, hvordan du bedst maler dine køkkenlåger

Indret dit køkken med planter

Planter er det perfekte middel til at skabe liv i køkkenet. Især hvis man bruger planter som faktisk har en funktion udover at være pyntegenstande. Forskellige typer af kryderier, f.eks. rosmarin, mynte og koriander, fungerer fantastisk i køkkenet da de både tilføjer en frisk duft og kan bruges i maden. Det ser bare lidt bedre ud når du plukker dine kryderier direkte fra planten frem for at tage dem fra en supermarkeds-pakke. Generelt kan store planter også fungere rigtig godt, men det kræver et større køkken. Mindre appelsintræer eller tomatplanter er både flotte og tilføjer farve og duft til køkkenet. Mange elsker træer som bærer frugter, da det giver en følelse af at være i en sydlandsk atmosfære hvor feriestemningen inviterer til social samværd blandt familie og venner. 

Lav en social station i køkken

I større køkkener er det blevet populært at have en såkaldt “ø” i midten af rummet. Det er en fantastisk måde at skabe et socialt rum på, da det giver mulighed for at samles rumt om et bord frem for at stå side-ved-side når der laves mad. Har du ikke mulighed for at have en decideret ø i køkkenet, kan det anbefales at finde pladas til et højere bord med tilhørende højstole. Hvis man putter lidt højde i bordet skal man stå mindre krumrygget, og det bliver nemmere at holde øjnkontakten med gæsterne over samtalerne i køkkenet. Det giver plads til, at alle kan deltage i madlavningen, og hvis der ikke er nok arbejdsopgaver kan folk hænge ud med et glas vin ved stationen.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account