Nytårsmenu Svinemørbrad med estragon flødesovs

Middag med kylling, pasta og grøntsager på sort tallerken

Nytårsmenu hovedretter

Denne ret er beregnet til 4 personer. Retten kan både anvendes som hovedret og forret. I dette tilfælde er det en lækker hovedret til nytårsmenuen 2013.

Start med at skære din svinemørbrad til. Fedtet og senerne skæres fra, da det er ubehageligt at tygge på. Herefter skæres svinemørbraden i stykker, så de har en tykkelse på ca. 15 cm. Vask frisk estragon og hak den groft. Steg de små medaljoner på panden i olie, sammen med estragon. Disse steges, til de har en brun og sprød overflade. Tilsæt sherry og brænd alkoholen af. Dette er meget vigtigt, da det ellers vil påvirke retten til en dårligere smag. Sæt vand over til pasta. Der tilsættes nu fløde til svinemedaljonerne. Lad dem simre i cirka 15 min. Imens de simrer koges der pasta. Tilsæt lidt salt og olie i pastavandet, for at få det optimale resultat. Olien vil give pastaen glans. Når pasta er kogt færdigt er maden klar til at blive anrettet. Hvis du ønsker en lækker brun kulør i sovsen kan man tilsætte lidt sovsekulør.

Ingredienser

En hemmelig ingrediens til menuen en rigtig flot kokkejakke

Frisk estragon

2 Svinemørbrad

½ liter fløde

2 spsk. Sherry

500 g frisk pasta

Salt

Friskkværnet peber

En smule kulør (efter behov)

Da denne ret er serveret som en hovedret, har vi valgt at servere en lækker salat til, som i dette tilfælde er en broccolisalat. Broccolisalat kan gå til de fleste retter også i dette tilfælde. Hvis man ønsker at bruge retten som en forret er salaten ikke en nødvendighed. Hold lidt igen med flødesovsen, hvis den bruges som forret, da fløde mætter utrolig meget. Selvom retten ikke ser ud af meget, så mætter den utrolig godt og ligger tungt i maven. På den måde kan du nu få lidt tid sammen med dine gæster og vente lidt med at anrette desserten.

Bonus

Det kan være svært at skaffe frisk estragon. Sørg derfor for at have noget frosset ned, i tilfælde af, at supermarkedet ikke ligger inde med det. Frisk estragon er næsten altid at finde blandt krydderurter i Føtex og Bilka.

Læs også Nytårsmenu Tigerrejer på spyd

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account