Nytårsmenu Tigerrejer på spyd

Nytårsmenu forretter

Dette er starten på en serie af forslag på alternative nytårs retter. Alle danskere kender enten torsken eller hamburgerryggen, som den sædvanlige nytårsmad. Madmagasinet vil nu komme med lækre forslag til, hvordan du kan stikke ud af mængden og gøre din nytårsmenu speciel og unik.

Tigerrejer på spyd

Det er vigtigt at tigerrejerne er tøet op. Ofte køber man dem i frost, så vær særlig opmærksom på deres tilstand. Kom tigerrejerne i en skål og tilsæt hakket hvidløg samt chili, salt, peber, olie og saften fra en citron. Stil sammenblandingen på køl et par timer og lad det trække.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn. De kan også sagtens laves på en grill. Skær løg og en halv peberfrugt i store tern. Det er bedst at have tigerrejer og grøntsager på hver sit spyd. Påsæt nu ingredienserne på spydende. Grøntsagerne mister kraft og smag hvis de sidder sammen med rejerne, men på den anden side giver de mere smag til tigerrejerne. Spydende skal bages eller grilles i cirka 15 min. Hold øje med dem undervejs. Disse lækre spyd kan serveres med flute og lidt chili mayo.

Ingredienser

1 fed hvidløg
1 spsk. Frisk chilipeber
½ tsk. citronsaft (cirka 50 g)
Lidt havsalt
Frisk kværnet peber
200 g tigerrejer
½ løg
Olie efter behov

 

Chili mayo

Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt peber og ketchup. Ketchup gør smagen mere rund og blød. Hvis dressingen ikke er stærk nok, så kan man eventuelt putte lidt frisk chili i. Nogle ønsker den stærkere end andre. Dressingen har det bedst af at stå en times tid på køl, inden den bliver serveret. Den får en bedre konsistens, samt smagen bliver mere kraftig.

Ingredienser

1 dl mayonaise
1dl crème fraiche
1 tsk. Tørret chili
1 fed hvidløg
1 tsk. Paprika
Salt
Frisk kværnet peber
Smag til med ketchup

1 Comment
  1. Thais Aaen 5 år ago

    Kan klart anbefales! Super lækkert, var især overrasket af chilimayoen, den var super go!

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2018 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account