Økologisk fremstød på Copenhagen Food Fair

Kokke tilbereder mad på Copenhagen Food Fair

Den københavnske fødevaremesse, Copenhagen Food Fair (tidligere TEMA), sætter sammen med Økologisk Landsforening fokus på økologien, når messen afholdes i Bella Center den 24.-27. februar 2013.

Copenhagen Food Fair præsenterer i samarbejde med Økologisk Landsforening et udvidet økologisk område på messen i 2013. Det sker blandt andet som følge af stor interesse hos private kantiner og restauranter for at opnå det økologiske spisemærke, og med regeringens målsætning om at 60 procent af maden i alle offentlige køkkener skal være økologisk i 2020.

Det økologiske område vil bestå af Økologisk Landsforenings Fællesstand, hvor ca. 30 økologiske virksomheder vil vise en bred vifte af muligheder inden for økologiske varer til foodservice-sektoren:

”Økologien i Danmark har opnået en mangfoldighed og en tilgængelighed, der gør det enkelt at tilberede et helt måltid udelukkende med økologiske råvarer. Det kan man opleve på det økologiske område, hvor man også kan smage, dufte og føle på produkterne og få en snak med økologiske producenter og grossister,” fortæller Torben Blok, projektleder hos Økologisk Landsforening og tilføjer:

”Økologi er nødvendigt at forholde sig til i denne tid, fordi der er et ønske fra regeringen – og mange steder også fra kantinebrugerne – om mere økologi i maden. Men økologi behøver ikke være besværligt. Det handler simpelthen om godt køkkenhåndværk: At tilberede god mad af gode råvarer. Mange køkkener oplever en øget faglig stolthed, når de giver sig til at arbejde med økologi. Samtidig tager man med økologi ansvar for den mad, vi putter i munden. Derfor laver vi sammen med Copenhagen Food Fair det største fremstød nogensinde inden for økologi til storkøkkener på messen i 2013.”

I forlængelse af det økologiske fokus afholdes der også en Bæredygtig Dag på Copenhagen Food Fair, hvor alle messens udstillere opfordres til at fremhæve ”det grønne” i deres virksomhed eller produkt. Dette er særligt i tråd med Bella Centers bæredygtige indsats – Bæredygtig Bevidsthed – som i oktober 2009 bl.a. blev anerkendt med den internationale miljøcertificering Green Key.

Copenhagen Food Fair afholdes den 24. – 27. februar 2013, og du kan læse mere på https://www.copenhagencooking.dk/

1 Comment
  1. Martin Kølkjær 12 år ago

    Det bliver rigtig spændende at deltage i igen i år. Håber der er nogle spændende nyheder på programmet.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account