Rødvin et gammelt mirakelmiddel

I rigtig mange år har man talt om at rødvin skulle være noget så sundt. Det skulle eftersigende kunne helbrede astma, sænke blodtrykket og beskytter mod prostetakræft. Videnskabsmænd er stadig i tvivl og alligevel lytter vi og gør vores bedste for at indtage den mængde rødvin, der nu er anbefalet.

 

Man har gennem mange år været beviste om, at rødvin indeholder antioxidanter. Det nyeste er at man har fundet ud af at anvende de antioxidanter, der findes i rødvin til at nedsætte ældning af huden. Der er netop kommet diverse rødvins-cremer til Danmark. Man skulle tro det var løgn men de bliver ved de kære videnskabsmænd. Man skulle næste tro, at det blot var en undskyldning for at kunne drikke lidt rødvin i ny og næ. Det er sandt, at der findes antioxidanter i rødvin, men om vi i virkeligheden kan optage dem, eller om de blot kommer ud i den anden ende er endnu uvist. Glæden for rødvin er faktisk det mest farlige i denne tale om sundhed. Rødvin indeholder alkohol, det ved vi vist alle sammen. I moderate mængder er alkohol godt for kroppen, men det behøver ikke nødvendigvis være netop rødvin vi indtager. Igennem en fransk paradoks vises det, at fransk kost indeholder meget fedt, og særligt meget af det mættede fedt, som vi ellers burde være frygteligt bange for. Men sagen er den, at hjertekarsygdomme ikke er særlig udbredte fra de franske mænd, præcis det modsatte af, hvad vi ellers ville forudsætte med en sådan kost. Nu er det store spørgsmål så, hvad er det mon deres store hemmelighed, de kære fransmænd? Forskningen viser, at et glas rødvin til middagen gør hele forskellen. Det er dog hverken druerne eller alkoholprocenten der gør forskellen. Det er rent faktisk blot alkoholen! Flere undersøgelser tyder på at 1-2 glas om dagen forebygger hjertekarsygdomme. Man er helt sikre på at alkohol øger HDL-kolesterolet (de gode kolesterol). Der findes tilsyneladende noget i alkoholen, som har en beskyttende effekt, dette er dog endnu ikke bevist. Teoretisk set kunne man tage en spiseskefuld tequila i stedet for et glas rødvin, hvis ikke man bryder sig om dette, hvis det er hjertet man er bekymret for.

Mange studier har vist at mennesker, som drikker rødvin ofte klare sig rent sundhedsmæssigt bedre end mennesker der intet alkohol drikker. Sådan forholder det sig bare ikke! Sundere folk drikker rødvin, ikke omvendt. Det viser sig nemlig også at de folk der ofte drikker rødvin ofte har en god økonomi, høj uddannelse, motionerer ofte, deltager mere i det kulturelle liv og ryger mindst af alle. Nu begynder brikkerne pludselig at falde på plads og så er rødvin måske i virkeligheden slet ikke så helbredende og sund som man går og tror. Man skal generelt passe på med at lytte for meget til de kloge videnskabsmænd og medierne. Man bør i stedet lytte til sig selv og sit helbred. Hvad er det du netop har lyst til, hvad har du brug for og har du lyst til at nyde et glas rødvin eller 2, så sker der nok ingen skade ved det. Nu har vi efterhånden hørt både det ene og det andet og det viser sig typisk i sidste ende at der ingen sandhed er deri. Hvis vi skal blive ved med at lytte til alle de kloge hoveder, så ender det måske med, at vi har glemt hvem vi i virkeligheden er.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account