Sænk dit blodtryk med en kostomlægning

I foråret 2009 annoncerer kostvejleder Lene Hansson og læge Peter Norsk efter forsøgspersoner til et projekt med blodtrykssænkende kost. Jeg melder mig, og forsøget går i gang. Efter 6 uger med min almindelige kost, får jeg målt mit blodtryk til 154/94. Efterfølgende skal jeg så følge de 8 kostråd i 6 uger og herefter have målt mit blodtryk igen. Denne gang er der en markant forbedring 126/77.

Da forsøget er slut fortsætter jeg på egen hånd med Lene Hanssons  kostvejledning, som i korte træk går ud på ikke at blande kulhydrater og  proteiner i samme måltid. I september i år er mit blodtryk 115/85 og jeg har tabt 10 kilo.

Her på siden vil jeg løbende komme med egne opskrifter baseret på Lene Hanssons kostprincipper. Sellerisuppen fra mit indlæg om selleri, er  én af dem.

Salat med ananas og grønne bønner

  • 1/2 frisk ananas
  • 400 g. grønne bønner
  • 1 bundt rocula

Skær ananas i tern. Gril den på en grillpande eller rist den i olie på en almindelig pande. Skyl bønnerne og kog dem efter anvisningen.

Dressing:

  • 1 spsk. god olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • Tørret basilikum
  • Salt
  • Peber

Pynt:

Ristede pinjekerner og jordbær

Pisk dressingen sammen og smag den til med krydderier. Hæld den over salaten lige inden servering og pynt med ristede pinjekerner.

Ønsker man decideret kostvejledning, henviser jeg til www.lenehansson.dk

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2019 Madmagasinet

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account