Svigermors æblekage

Røde æbler på en gammel stol

Er du så heldig at have et æbletræ, så er det nu det er æbletid. Jeg har selv et æbletræ, og når vi plukker de sidste æbler, plejer vi altid at lave skrælle nogle æbler, skærer dem i både, og så fryse dem ned i portions poser. Det gør det rigtig nemt at tage en pose eller to op, og lave en hurtig æblekage.

Dette er en opskrift jeg har fået af min svigermor, så der af navnet – Svigermors æblekage. Har man poser med skrællede æblebåde i fryseren, så er det en af de nemmeste æblekager at lave.

Svigermors æblekage

Du skal bruge:

  • En portion skrællede æblebåde
  • Brun farin
  • En vaniliestang (eller vanilesukker)
  • Havregryn
  • Smør

Sådan gør du:

I en skål rører du brun farin, havregryn, vanilie og en klat smør sammen. Lig æblerne i et ildfast fad, og fordel fyldet oven på. Bag den i ovnen ca. 35 min, eller til æblerne er møre.

Jeg har ikke skrevet mål og vægt på, da jeg altid laver den på øjemål. Jeg bruger ca. 1 del farin til 2 dele havregryn, men jeg syntes du selv skal prøve dig frem, og finde den kombination der passer dig bedst. Jeg kan godt lide når der er masser af fyld på. Du kan også tilsætte hakkede nødder, rosiner eller kanel. Kun din fantasi sætter grænser.

Når æblekagen er bagt, tage den ud af ovnen og  køler af. Spises lun, med creme fraiche eller letpisket flødeskum.

Læs også her hvordan du får brugt din æbler

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account