Quesadilla med cheddar og spinat

Quesadilla er en mexicansk ret, hvor en flad majspandekage (tortilla) foldes omkring  ost i en halvmåne og steges på en varm pande, til osten smelter.

Det er blevet en meget populær ret, også uden for Mexico.
Der findes bla. en amerikansk version, hvor quesadillaen bliver lavet af 2 tortillas med fyld imellem, der steges på begge sider og skæres ud i trekanter ved serveringen.
Uanset hvilken metode, der anvendes er Quesadilla en skøn aftensmad, frokost eller snack, som kan varieres i det uendelige.
Det vigtigste er nok, at der er rigeligt med ost imellem, så quesadillaen kan hænge sammen.

Her kommer en af mine favoritopskrifter på en amerikansk quesadilla. Server den med en blandet salat og rigeligt guacamole.

Quesadilla med cheddar og spinat (2-4 pers)

  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • 4 fuldkorns tortillas (mexicanske pandekager)
  • 250 g. revet cheddar
  • 200 g. salsa
  1. Skyl spinaten og nip den grove stik af.
  2. Tør forsigtigt spinaten i et rent viskestykke eller i en salatslynge.
  3. Smør de 4 tortillas med et tyndt lag salsa, helt ud til kanten.
  4. Fordel halvdelen af osten på de 2 af pandekagerne og sørg også her for, at komme helt ud til kanten.
  5. Fordel spinaten over og herefter resten af osten:
  6. Kom de 2 andre pandekager over med salsaen nedad, så du får 2 dobbelte pandekager.
  7. Varm en smule olie op på en stor pande.
  8. Steg quesadillaerne sprøde på hver side og pres dem let sammen under stegningen, så osten smelter og binder den godt sammen.
  9. Skær quesadillaerne ud i trekanter og server dem varme.
0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2018 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account