Boks-nyt – Banrock Station Reserve

Vin i papboks er ikke nogen nyhed. I mange år var det virkelig dårlig vin på 1 liters kartoner, der var alternativet til flaske, men for nogle år siden indtog det såkaldte bag-in-box(BiB) format markedet. Poser med 3 liter vin, omsluttet af en papboks og udstyret med en skænketud, og af noget bedre kvalitet end papfolket var vant til. Nu er vinmærket Banrock, der forhandles af Dansk Supermarked kommet med et nyt emballageformat, en “freshcase”, som det hedder i pressematerialet. Boksen er højere og slankere end det vanlige BiB-format, og indeholder 2,25 liter, svarende til 3 helflasker. “Banrock Station Reserve” hedder vinen, der er hældt på den nye boks, der fås både som rød- og hvidvin til ca. 150,- (i skrivende stund på tilbud til 120,-).

Jeg har ikke de store efaringer med BiB, og har derfor ikke præferencer i forhold til boksstørrelse, men kunne hurtigt konstatere at tilsendte boks er relativt nem at placere i køleskabet. Jeg kunne dog godt tænke mig en lidt længere skænketud. Hvis man har store hænder kan det godt være lidt vanskeligt at placere grabberne i komfortabel tappe-positur. Men det lykkedes dog. Nød lærer nøgen vinskribent….

Vinen(i dette tilfælde den røde) er lavet af cabernet sauvignon og shiraz i et ikke nærmere specificeret blandingsforhold, holder 14% og er fra 2008. Freshcase skulle efter sigende holde vinen frisk i op til 6 uger, og jeg kan ihvertfald konstatere at vinen ikke har ændret sig mærkbart i de tre uger den har været åben her.

Næsen på vinen er præget af moden frugt, brombærsyltetøj og pibetobak, samt et æterisk mynteagtigt pift. I munden er vinen kraftig, de 14% alkohol fornemmes tydeligt, men  er holdt nogenlunde i tøjler af frugtsødme og syre. Tanninerne er bløde og venlige, og selvom vi har at gøre med en typisk australsk powervin i den billige ende af genren er det tydeligt at vinen er skabt med henblik på at være nem at drikke og ikke fordre noget af indtageren. Kraftig vin med let sødme, uden noget der stikker ud.

Det er ikke en vin til intensiv smagsanalyser eller vinnørddissektion, men en tilgængelig crowdpleaser, der kan ledsage de fleste danske middagsborde. Til firmaskovture og sommerhusweekender, men ikke den du skal imponere din indbildske vinkendernabo med.

Banrock Station gør iøvrigt en dyd ud af at være miljøvenlige og bæredygtige. Det kan du læse mere om på www.banrockstation.com.

Skål!

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2018 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account