Derfor smager maden på fly af så lidt

Fly ved solnedgang på en lufthavn

Du har med garanti prøvet det:

Selv med en billet hos et af de fine flyselskaber som Emirates eller Qatar Airway får du serveret mad, der bare … ikke smager af særligt meget.

Men det er ikke fordi, de olierige Golf-lande ikke har brugt penge på gode ingredienser og dygtige kokke. Slet ikke. Det hænger bare sammen med, at du befinder dig oppe i 10 kilometers højde.

Lad os forklare hvorfor:

I 10 kilometers højde fungerer dine sanser anderledes. Du hører måske det samme, men din smagssans er hårdt ramt. Det er både højden og trykket i kabinen, der medfører, at din mad ikke smager af særligt meget. Nogle steder kan du prøve at spise mad først i et almindeligt rum og herefter i et pressurized chamber – og forskellen er voldsom på de to.

Kokkene har nogle muligheder for at få maden til at smage. En af dem er at give den et ekstra skud salt, der måske ikke er så godt for hjertet, men til gengæld kan bidrage til at fremhæve smagen i din mad. En anden mulighed er at bruge tomater, der stadig smager af meget i 10.000 meters højde. En af dem er tomater, hvilket også er en medvirkende årsag til, at mange bestiller tomatjuice på et fly – selvom de ikke kunne drømme om at gøre det nede på jorden igen.

At spise mad i et fly svarer lidt til at være forkølet. Maden kan være rigtigt god – men du kan simpelthen ikke smage den. Det er således ikke maden, der er problemet – det er dig!

Spis i lufthavnen

Det bedste du kan gøre er at spise mere i lufthavnen – og nøjes med at spise lidt nødder og andet salt om bord på flyet, med mindre, du flyver langt.

I lufthavnen er der ofte meget god mad. Lufthavnene tjener ofte lige så mange penge på at sælge dig mad, slik, cigaretter og andet godt lufthavnen, som de tjener på at kræve penge af flyselskaberne.

Maden i lufthavnen er ikke billig, men den smager godt – og at gå mæt om bord er at gøre dig selv en kæmpe tjeneste.

Herved ikke sagt at flyselskaberne forsøger at gøre noget ved problemet. Et eksempel på dette er Lufthansas kokke.

De tyske kokke lægger meget energi i at lave retter, der passer sammen og forstærker hinandens smage – og tilføjer altså ikke blot et stort lag salt til retten. Det er også forklaret mere i detaljer i denne udmærkede artikel på CNTraveler.

Artiklen er skrevet i samarbejde med flyportalen BilligeFlybilletter.dk. Her finder du også en guide til at få erstatning for flyforsinkelse; herved kan du måske få nogle penge til at spise et lidt bedre måltid mad i lufthavnen før du tager afsted. 🙂

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account