Måltidskasser – den nemme vej til sunde og nærende måltider

I en travl hverdag med fuldtidsjob og familie, kan det for mange være en næsten uoverskuelig opgave, at få lavet et fornuftigt aftenmåltid. Maden skal nemlig ofte laves lige der i ulvetimen, hvor ungerne er umulige og vi selv ikke har meget overskud at give af. 

Der skal handles ind på vej hjem fra job og når det helst skal være nemt, ja så er det ikke altid det bliver hverken særligt sundt eller varieret. Er du og din familie også blevet fanget i det evigt tilbagevendende kaos omkring aftensmaden, så er der faktisk hjælp at hente.

Der er rigtig mange fordele med måltidskasser

Hjælpen hedder måltidskasser, som giver dig mulighed for at servere lækker sund og nærende aftensmad, uden at skulle tænke på hverken indkøb eller hvad der nu lige var derhjemme i køleskabet. 

Du slipper for at skulle finde en parkeringsplads til bilen, for køen i supermarkedet og for at komme stresset hjem til familien. Du kan tage hjem fra jobbet uden at skulle foretage dig andet, end at tilberede dagens aftensmad, som allerede står klar i køleskabet. 

Måltidskasser med familiens aftensmad har mange fordele

 • Leveres lige til døren, eller til din arbejdsplads
 • Indeholder mad til det antal personer og dage i ugen, som du har bestilt
 • Tilberedningsvejledning medfølger til alle retter

Det giver en helt anden ro, når det vigtige aftenmåltid skal laves. For det første ved du, at I får et sundt og korrekt sammensat måltid og at den tid der går med tilberedningen sjældent er meget lang eller indeholder besværlige elementer. 

Desuden giver måltidskasser dig og familien den fordel, at I 

 • Primært kun behøver at handle basisvarer ind som brød, pålæg, mejerivarer, frugt osv.
 • Minimerer jeres madspild betragteligt
 • Kan spise jer mætte i et korrekt sammensat måltid
 • Får lov at prøve nye retter og anderledes smage
 • Kan have hyggelige og glade hverdagsaftener sammen

Tænker du nu, at det der med måltidskasser både er for dyrt og for besværligt til din familie. At I altid om fredagen spiser pizza eller pasta fra den lokale italienske, at lige netop dine unger eller du selv er særligt kræsne og at du derfor alligevel skal lave mad ved siden af. Så læs lige med alligevel, for måltidskasserne henvender sig til alle og fås i mange forskellige udgaver.

Måltidskasser findes i alle tænkelige udgaver

Da måltidskasserne først så dagens lys i Danmark, var udvalget ikke voldsomt stort. Der var måske også tænkt for lidt over kvalitet, holdbarhed og variation i de retter, man kunne få. Men det blev der nu hurtigt rettet op på. 

I dag findes der mange forskellige firmaer, der leverer måltidskasser til danskerne. Udvalget af forskellige kasser er steget, så der nu fås måltidskasser i et utal af udgaver og variationer. Kort sagt findes der måltidskasser til ethvert behov. 

Det vil sige, at det slet  ikke er umuligt at finde lige nøjagtig den kombination, der passer til dine og familiens behov. 

Du finder nemt 

 • Vegetarkasser – uden kød
 • Flexitarkasser – med kødfrie dage
 • Børnefamiliekasser – med mad som ungerne kan lide
 • Kvikkasser – til de hurtige aftensmåltider
 • Veganerkasser – uden animalske produkter
 • Økologikasser –  med økologiske råvarer
 • Lavkaloriekasser – når vægten skal holdes
 • Proteinkasser – hvis du har brug for ekstra protein i kosten
 • Tilvalgskasser – med frugt og grønt, morgenmadsprodukter, festmad eller andet

og mange flere. 

De fleste steder kan du vælge en enkelt kasse bed behov eller du kan starte et abonnement. Ofte er der mulighed for at få rabat på den første kasse, du køber. 

Er du vegetar eller flexitar?

Spiser du ikke kød eller har du fravalgt kød en eller flere gange om ugen, så er det vegetar eller flexitar kasser du skal kigge efter. Mange danskere spiser er vegetarer og endnu flere er det, der populært kaldes flexitarer, som ikke spiser kød hver dag.

Når vi ikke spiser kød til vores mad, skal vi have proteiner fra en anden fødekilde. Det har de kokke, der står bag indholdet af måltidskasserne helt styr på. Derfor kan du med sindsro benytte dig af måltidskasser for vegetarer eller flexitarer, for her får du alt hvad du behøver, også når du helt eller delvist har fravalgt kødet som din proteinkilde.

For mange, der enten har fjernet eller skåret ned på indtaget af kød og fisk, kan måltidskasser være en kærkommen afveksling til de måltider, vi selv laver. Det kan nemlig være en god måde at variere kosten på, så du får ny inspiration til proteinkilder og forskellige måder at krydre maden på. 

Veganer – måltidskasser giver dig variation i dit hovedmåltid

Er du veganer eller går du med tanker om at blive det, skal du vide, at det overhovedet ikke er svært at finde masser af spændende veganske måltidskasser. I langt de fleste veganerkasser er produkter som 

 • Tofu
 • Græskar
 • Kål
 • Kartoffel
 • Sødkartoffel
 • Ris
 • Pasta
 • Bønner

blandt de varer du får hjem i din kasse. Suppleret med en masse spændende krydderier, frø og kerner.  Ofte er der en eller flere retter, hvor også nødder eller mandler indgår. Det betyder at du får masser af smag i dit aftensmåltid – ligegyldigt om du allerede spiser vegansk eller gerne vil begynde at gøre det. 

Du får masser af nye idéer til din egen madlavning og samtidig lærer de mange forskellige proteinkilder at kende. Du finder hurtigt dine favoritter og kan parre dem med de krydderier, der passer til dine smagsløg.

Er du på kur eller træner du meget?

Er du på slankekur eller trænger du bare til at smide et par kilo, så er en slanke måltidskasse helt perfekt. Det kan også være en skade, der sætter stopper for det aktivitetsniveau, som du plejer at udøve. Måltidskasserne til dette formål kaldes for eksempel slankekasser eller et vist antal kalorier kasser – for eksempel 500 kalorier kassen. 

Her er du sikker på, ikke at indtage flere kalorier end du har lyst til. Desuden slipper du for at handle efter job, som ofte er det tidspunkt hvor vi er trætte og lidt småsultne. Så kan vi let blive fristet af chokolade eller chips, i stedet for at købe en banan eller en grovbolle. 

Har du derimod brug for ekstra protein – enten fordi du har tabt vægt på grund af sygdom eller måske bare har svært ved at holde vægten oppe, så kan du også finde proteinkasser. Altså måltidskasser, hvor der er et ekstra højt indhold af protein i måltiderne. 

Sådan er kasse er også perfekt, hvis du træner meget for at opbygge muskelmasse. Du kan gøre brug af måltidskassen med ekstra protein hvis

 • Du dyrker bodybuilding
 • Dyrker meget sport
 • Dyrker sport på et højt plan
 • Har svært ved at tage på
 • Har tabt dig for meget

Måltidskasser til børnefamilier

Kan du nikke genkendende til en vis skepsis, når du introducerer nye retter til aftensmaden for dine børn? Så er du bestemt ikke alene, for masser af børn vil helst spise velkendt mad. Dermed ikke være sagt, at de ikke kan lide andet, men det kræver nogle gange lidt tid og lidt tålmodighed fra forældrenes side.

Med en familiekasse får du leveret måltider som også ungerne synes om. Så kan du komme nemt omkring aftensmaden i hverdagene, med sund og lækker mad, som altid frembringer glæde ved spisebordet. Ingen gråd og tænders gnidsel, ingen der går sultne fra bordet.

En måltidskasse til børnefamilier indeholder sund, lækker og velsmagende mad, tilberedt med kendte råvarer. Retterne kan for eksempel være 

 • Spaghetti med kødsovs eller kødboller
 • Boller i karry med ris
 • Fiskefilet med kartofler
 • Hakkebøf med bagte kartofler

Altså velkendte retter som appellerer til hele familien, som oftest med et lille tvist af spænding i tilbehøret, som kan nydes af dem, der gerne vil prøve lidt nyt. Ellers kan retterne fint spises uden. 

Sundt og nærende kan sagtens være lækkert og velsmagende

Der er virkelig kræset om både råvarer og tilbehør i måltidskasserne. Sammensætningen af måltiderne passer gerne til kostpyramiden, så du er helt sikker på, at hele familien får opfyldt behovet for både proteiner, kulhydrater, mineraler og vitaminer.

Der er tænkt på smagsløgene også, for du får lækre retter, der er smagssat med passende krydderier og masser af variation. Du får både asiatiske smage, middelhavssmage og nordiske smage i de forskellige retter i måltidskasserne. 

Ekstra frugt og grønt – tilvalg til din måltidskasse

Vil du gerne have godt med frugt og grønt derhjemme, så kan du faktisk også klare det med en ekstra kasse med frugt og grønt, der leveres sammen med din måltidskasse. Masser af frugt og grønt er sundt for os og vores unger. Det er lækkert at have nok til rådighed, så vi kan tage et par stykker med på job, i skole og til sport.

Frugt og grønt giver os masser af vitaminer og det lille boost, der skal til, for at få ny energi til krop og hjerne. Anbefalingen fra sundhedsstyrelsen er 6 stk frugt og / eller grønt om dagen. Det svarer til 600 gram. 

Det er helt med frugt og grønt som med al anden mad – hvis ikke vi har det i huset, så spiser vi det ikke. For nogle ting som slik og chips er det såmænd godt nok, men frugt og grønt er med til at holde vores blodsukker stabilt og så er det super sundt for krop og sind – specielt for vores poder.

Derfor kan et tilvalg som en frugt og grønt kasse være et godt valg. Ungerne kan snuppe et stykke frugt når de kommer fra skole og de voksne kan gøre det samme, når de kommer hjem fra jobbet. For når frugtskålen er fyldt, ja så bliver det spist. 

Måltidskasser til både hverdag og fest

Hos langt de fleste udbydere af måltidskasser har du masser af ekstra muligheder at vælge imellem. Du kan for eksempel bestille en weekendpakke eller ekstra kuverter, hvis der kommer gæster til aftensmaden. 

Det giver dig gode muligheder for at nyde en hverdagsaften med gode venner eller familie, uden at du behøver gøre andet end du plejer. Ofte laver vi aftaler i weekenden, fordi vi simpelthen ikke orker at skal handle ind og kokkerere på en hverdag. Den udfordring er løst med måltidskassen, for du bestiller bare det antal ekstra kuverter, til den dag dine gæster er inviteret. 

Du kan i stedet koncentrere dig om at hygge om dine gæster og din familie og nyde det gode selskab. Har du gæster med god appetit, kan du købe eller bage noget lækkert brød eller bestille en kuvert ekstra, så er du sikker på, at ingen går sulten fra bordet. 

Du har også muligheden for en gang imellem at bestille noget ekstra lækkert mad til aftensmaden. Hvis der for eksempel er fødselsdag i familien eller en anden anledning, der skal fejres, kan placere en engangsbestilling, når der er behov for et regulært festmåltid. Så er du fri for stressende indkøb og du kan i stedet lave en kagemand eller en lagkage til den, der skal fejres.

Så nemt kommer du gang med måltidskasser

Du finder nemt masser af udbydere af måltidskasser på internettet. Her kan du i ro og mag tjekke de forskellige kasser, eventuelle gode tilbud og tage din beslutning om, hvilken udbyder du ønsker at benytte dig af. 

Mange af firmaerne finder du også på platformen trustpilot.dk, hvor du kan tjekke anmeldelser fra både nuværende og tidligere kunder. Det giver dig nemlig en god idé om firmaet samler på glade og tilfredse kunder. 

Når du bestiller din måltidskasse, kan du normalt vælge, om du vil have mad til 1 eller flere dage om ugen. Måltidskasser er for eksempel perfekt

 • Hvis du har en travl periode på jobbet
 • Til de dage, hvor du eller et familiemedlem går til yoga, svømning eller anden sport
 • Når du gerne vil slippe for endeløse køer i supermarkedet
 • Hvis du bare generelt har en udfordring med at finde inspiration til aftensmaden

Du vælger selv det antal dage om ugen, hvor du gerne vil benytte dig af den måltidskasse, som passer bedst til dig og din situation. Du kan skifte mellem forskellige kasser, indtil du finder den, der er helt optimal. 

Du kan også ændre antal kuverter fra uge til uge. Det kan være nødvendigt, hvis familien får en feriegæst på besøg eller hvis dine børn har uger væk fra hjemmet. Der er mange situationer, hvor det kan være nødvendigt at tilføje eller fjerne en kuvert eller to. 

Så hurtigt kan du komme omkring madlavningen

Tilberedningen af måltiderne i måltidskasserne er netop lagt an på, at lette madlavningen og den tid er går med det. Derfor finder du sjældent kasser, hvor tilberedningstiden er lang og arbejdsgangene besværlige eller indviklede. 

Der findes sågar det, der for det meste kaldes kvikkasser, hvor tilberedningstiden for alle måltiderne er ekstra kort. Her er der tale om en tilberedningstid på omkring 20 minutter, så er aftensmaden klar. Ellers er det mest normale tilberedningstider på mellem 30 og 45 minutter. 

Skal der skrælles kartofler eller gulerødder til aftenens måltid, kan du måske bede det familiemedlem, der kommer tidligst hjem, om at klare denne tjans. Så er det bare at tænde for komfuret, når du går i gang med tilberedningen. Der er masser af forskellige måder, hvor hele familien kan bidrage til, at tilberedningen både går nemmere og bliver meget mere hyggelig.

Eliminer hverdagens stress med en måltidskasse

Når arbejdsdagen skal afløses af en tur til købmanden eller i supermarkedet, kan man let komme til at bringe stress og frustrationer med hjem. Den daglige madlavning bliver en byrde, som igen puster til den stress, som allerede ligger og ulmer lige under overfladen. 

Måltidskasser kan være med til, at du ikke kommer stresset hjem, ikke har glemt at købe kartoflerne eller pastaen og ikke har stået i kø i det, der føles som timevis. Du kan tage direkte hjem fra job, vel vidende at alt du behøver til familiens aftensmad, står klar i køleskabet. Du behøver ikke engang gætte dig til, hvornår maden er klar, for du har en tilberedningsvejledning, der fortæller dig det. 

Så når ungerne spørger, hvornår i skal spise, kan du med sindsro sige, at maden er klar om en halv time, hvis det er det, der står på vejledningen. Det giver ro i maven og fjerner følelsen af, at du skal skynde dig. 

Samtidig giver det kvalitetstid omkring spisebordet, hvor hele familien kan dele deres dag og oplevelser med hinanden, mens i nyder en sund og velsmagende aftensmad, som du har tilberedt. Så er der helt sikkert dømt hygge og afslapning resten af aftenen.  

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account