Magasinet “Mad & venner” er efter min mening et af de absolut lækreste magasiner om mad herhjemme! Magasinet er i en lækker kvalitet med utrolig lækre billeder og en flot opsætning. Hvert nummer har et hovedtema, denne måned er temaet Frankrig, og tidligere har der været temaer som “Spanien”, “Picnic”, “Herremad” mv. Derudover går magasinet bag om eks vis en råvare, og finder en producent der dyrker denne, eller har en artikel om forskellige interessenter på mad-feltet. I hvert nummer går magasinet “Bag om etiketten” og fortæller historien om et produkt, og i det hele taget er de fleste opskrifter garneret med artikler om kokken, ildsjælen, restauratøren, ophavsmanden mv. Det er noget af det jeg finder særlig fint ved magasinet.
På de første sider finder man forskelligt nyhedsstof, det være sig nye kogebøger, anmeldelser af en hjemmeside, køkkengrej, madvarer mv. Disse sider fungerer ikke optimalt, og lugter ærlig talt meget af skjult reklame. Rent grafisk falder disse sider også udenfor resten af magasinet, som ellers virkelig er lækkert.
Det der er særligt for magasinet er, at opskrifterne er samlet bagest, hvilket gør det meget anvendeligt, eks vis hvis man skal have opskriften med i køkkenet. De allerfleste opskrifter er til at gå til, og er forholdsvis uprætentiøse, men der findes også en del opskrifter som den travle børnefamilie nok vil vælge, at henlægge til weekenden.
“Mad og venner” beskæftiger sig også med vin og andre drikkevarer. Her savner jeg anmeldelser og baggrundshistorier om øl også.
Allerbagest finder man “Køkkenskriveren”, som skrives af forskellige skribenter. Alle med en klar holdning til mad, kvalitet, forbrug, tendenser etc. Jeg finder det forfriskende når Anne Hjernøe skriver om dyrevelfærd og det forfærdelige i, at vi afliver tyrekalve eller når kokken Francis Cardenau efterlyser, at vi i Danmark skulle tage og satse på flere madmarkeder med rene råvarer. Andre vil måske mene at det er lige lovlig frelst, og man kan måske få det samlede billede af, at “Mad & venner” er et magasin for feinschmeckere og madsnobber?! For mig er magasinet fuld af inspiration, og nogle af opskrifterne afprøves slavsisk, imens jeg af langt de fleste lader mig inspirere.
“Mad & venner” udgives af JSL Publications og koster 59,95 kr i løssalg.
Hej!
Der er ganske vist afleveret noge madmagasiner i min postkasse.
Alle er blevet returneret.
Jeg har aldrig bestilt madmagasinet.
Den regning jeg har fået med rykkergebyr bliver smidt direkte i parpirkurven.
Hilsen
Sven Bohl
Hej Sven
Jeg tror det er http://www.spismed.dk/ du skal have fat i? Det er dem der udgiver magasinet mad og venner.