Farverig mad er sundt !

Ny bog peger pĺ, at jo flere farver maden har, jo sundere er den. Det er farvepigmenterne i frugt og grønt, som kan styrke helbredet og forfatterne mener, at alvorlige lidelser som kræft kan undgåes ved at spise farverig kost.

\”Pigment-power\” er et nyt amerikansk begreb, som hævder, at jo flere farver maden har, jo flere af de sunde antioxidanter indeholder den. To amerikanske ernæringseksperter har skrevet om fænomenet i bogen \”Kostens naturlige farvekode\”, som nu udkommer på dansk.

Forskning peger pĺ at farvepigmenter i frugt og grønt kan styrke bĺde immunforsvar, hjerne, hjerte og syn og til en vis grænse aldringsprocessen. Det gælder om at fĺ alle farverne med i maden, lidt af dem hver dag.

– Mange af de lidelser vi i dag frygter – bl.a. kræft, hjerte-karsygdomme, sukkersyge og knogleskørhed – er slet ikke uundgåelige. De er følgen af den mĺde vi lever pĺ og spiser pĺ. Ved at berige vores kost med farverige frugter og grønsager kan vi forhindre, at disse sygdomme overhovedet opstår, siger den ene af forfatterne professor Daniel A. Nadeau.

Blandt de farverige fødevarer med positive effekter er majs og kirsebær. Den gule farve i majs kan tilsyneladende beskytte synet og den hřjrřde farve i kirsebær kan lindre smerter fra ledbetændelse. Forskere har nu konstateret, at sure kirsebær virker ti gange kraftigere end aspirin.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account