Sådan tilbereder du det perfekte andebryst

Andebryst er et lækkert stykke kød, hvis det bliver tilberedt rigtigt. I Danmark spiser vi primært and til jul, men mange andre steder i verden er and en del af mange hverdagsopskrifter. Men pas på! For mens andebryst kan være superlækkert, så kan det også være en tør omgang, hvis det bliver overtilberedt. Er du i tvivl om, hvordan du tilbereder et perfekt stykke andebryst? Så læs med her.

Et andebryst kan bruges til rigtig mange ting. Mange steder i Asien spises det i suppe, f.eks. pekingsuppe, eller friturestegt, men det er også kendt for at være den perfekte makker til appelsinsauce i den kendte, franske opskrift på Duck á l’Orange. And kan spises hele året, og du finder den perfekte opskrift på stegt andebryst lige her.

Start med skindet

Start med at lægge dit andebryst med skindet nedad. Skær først den sølvgrå sene af kødsiden. Dernæst skal du skære det fedt af, der stikker ud over selve brystet.

Vend nu andebrystet om. Nu skal du ridse skindet med en kniv, men forsigtigt! Forsøg, om du kan undgå at skære ned i kødet – og altså bare ridse skindet på overfladen.

Gnid nu andebrystet grundigt med salt og peber på skindsiden. Lad det trække, mens du finder en god stegepande frem.

Opskrift på andebryst på pande

Læg dit andebryst på en kold stegepande med skindsiden nedad. Tænd nu for blusset på medium varme. På den måde steger du nemlig skindet af, og det smider en masse fedt, som du skal bruge til at stege resten af brystet i.

Skindsiden skal stege i omkring 10 minutter. Hold øje med, at skindet ikke branker eller begynder at lugte brændt. Vend nu brystet om, og lad det stege på kødsiden i 10 minutter. Der skulle gerne være fedt nok på panden til, at det kan steges uden problemer.

Når dit andebryst er færdigt, skal det trække. Læg ikke sølvpapir over, da skindet så bliver blødt og sejt, men lad det blot trække utildækket på et skærebræt.

Er du i tvivl, om dit bryst har fået nok, kan du tjekke med et stegetermometer. Et rosa andebryst skal have en kernetemperatur på 54-55° C. Hvis du tjekker temperaturen, mens brystet er på panden, kan du tage det af et par grader tidligere. Varmen trækker nemlig videre ind i kødet, når det hviler.

Skær dit andebryst ud i skiver, og nyd resultatet.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account