Hold kroppen sund – også ved hjemmearbejde

Hold kroppen sund ved hjemmearbejde

Fitnesscentrene har stadig lukket og mange af os har vendt os til en arbejdsuge fordelt mellem kontoret og hjemmet, hvor skrivebordet er skiftet ud med sofaen. Vores motivation for, at dyrke motion og spise sundt er drastisk dalet og vi nyder i højere grad take awayen foran sofaen end nogensinde før.

Kan du genkende dette scenarie og føler du at du bør ændre din adfærd? Så er du næppe alene.

Der er heldigvis råd at hente. Her får du nogle tips til hvordan du kan komme ovenpå igen, og holde kroppen sund i denne tid. Vi kigger derfor ind i hvordan både mad og motion har en effekt på hjernen, og hvordan få nemme tips, kan implementeres i din hverdag. 

Spis hjernemad

Hjernen udgør ca. 2% af kroppen men forbruger 20% af ens energi. Derfor har vi brug for sund og varieret kost for, at vores hjerne fungerer så optimalt som muligt.

Erstat usunde snacks med sunde alternativer

Når vi arbejder hjemmefra kan det være svært at holde den sunde livsstil og vi er måske tilbøjelig til at spise mere usundt, når vi har det lige ved hånden. Men prøv alligevel at undgå de usunde snacks og byt slikket ud med eksempelvis bær eller nødder.  

Fælles for nødder og bær er, at det er rigtig god hjernemad. Begge er rige på omega-3 fedtsyrer og E-vitamin som er vigtig for din hjernes funktionalitet.

Spis eksotisk

En anden måde at holde hjernen i gang er ved at spise – og gøre – hvad der gør en glad. Savner du derfor at rejse, så kan du med fordel lave mad fra nogle af dine eksotiske yndlings lande. Mange asiatiske retter indeholder bl.a. Grøntsager som er rige på c-vitaminer. C-vitaminerne er med til at opbygge din krops immunforsvar og beskytter dig blandt andet mod vira og bakterier.

Hold kroppen i gang

Alt tæller!

I forbindelse med Corona har mange af os svært ved at holde fast i de gode vaner. Dette gælder ikke kun for vores spisevaner men også for vores motion. 

Husk på at som udgangspunkt hjælper selv den mindste bevægelse på din krops sundhed. Lige meget om det er en tur fra sofaen og ud til køkkenet for at hente et stykke frugt.

Det er nemlig ikke kun ens fysiske sundhed der har godt af, at man dyrker motion, og holder kroppen i gang. Ens mentale sundhed får også et boost, da der er meget der tyder på, at god motion kan stimulere ens hjerne og gøre en gladere i hverdagen.

Sæt daglige mål

Har Corona sat en stopper for dine daglige fysiske aktiviteter, så prøv at se om du kan ramme samme niveau på andre måder. Har du bl.a. været vant til, at cykle på arbejde eller gå meget i løbet af dagen? Så husk at sætte dig nogle daglige mål.

Det kan eksempelvis være, at du aftaler at gå 30 minutter hver frokost, eller at du cykler dig en tur inden arbejde. På den måde får du også et afbræk fra arbejdsopgaverne, og får fornyet energi til at komme tilbage, og tage hånd om dem på endnu bedre vis. 

Undgå samme position hele dagen

Det er også vigtigt, at du undgår den samme position i for lang tid. Dette er dog i nogle situationer svært. For eksempel, hvis du har et stillesiddende arbejde foran en computer, sidder du ofte i samme position en hel arbejdsdag – om det så er på hjemmekontoret eller fysisk på kontoret.
Derfor kan man med fordel bruge et hævesænkebord i hjemmet, og generelt investere i et godt set-up. På den måde kan man undgå at ens arbejdsstilling har en negativ effekt på ens sundhed og arbejdstilfredshed. At have en god ergonomisk arbejdsstilling er altså alfa og omega.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account