Vitaminer kan være kuren mod Coronavirus

Vitaminer kan være kuren mod Coronavirus 2

Flere tusinde mennesker lever i dag i frygten for, at de skal blive smittet med COVID-19, og efter at virussen har spredt sig i Italien til over 200 smittede, frygter myndighederne, at den også er på vej mod Danmark. Men før der går panik i den danske befolkning, bør vi dykke nærmere ned i vitaminerne, for måske vi kan finde en løsning her. Og her er det specielt C-vitamin og D3. 

Husk dine C- og D-vitaminer – de kan redde dit liv

Coronavirus binder sig til ACE2-enzym i kroppen. Det er et enzym i menneskets anatomi, hvor virussen kan forbinde sig til resten af kroppen, og på denne måde få adgang til cellerne i vores krop. Det er altså dit AEC2-enzym, hvor virussen sætter sig fast, og det er i denne, at kampen skal udkæmpes. Hvis man giver kroppen en større mængde af D-vitamin, så mindskes enzymet i kroppen, som gør det umuligt for Coronavirussen at få adgang til cellerne. Den større mængde af D-vitamin kan altså være med til, at du er klar til kamp mod virussen, og det er D-vitamin, som kan mindske symptomerne, hvis du skulle være så uheldig at blive smittet. 

Forstærk dit immunforsvar

Skal du ruste dig mod coronavirus, skal du vende blikket mod imunforsvaret. Her er både D-vitamin og C-vitamin med til at styrke dig. C vitaminer er med til at danne aminosyrer i kroppen, og beskytter derfor mod virus og bakterier. Foruden at mindske AEC2-enzymet i kroppen, er D-vitamin generelt med til at opbygge et stærkt immunforsvar. 

Sørger du for at kombinere de to vitaminer, vil du måske stå stærkere i kampen mod Coronavirus. Foruden at virke forebyggende, giver de også din krop en chance for at vinde kampen mod virussen, og det er derfor en af de mest sikre metoder til at blive rask igen. 

Man benytter også D-vitamin til at bekæmpe andre former for virus, som Zorster, Herpes, Hepatitis og Ebola. Det er altså D-Vitamin, som giver dig en reel mulighed for at komme igennem Coronavirussen. Der er lavet forskning i, at mennesker født i Asien ikke har nær så meget naturlig D-vitamin i kroppen, og de er derfor mere udsatte for virussen end andre mennesker fra vestlige lande. Dette betyder dog ikke, at vi trygt kan læne os tilbage i visheden om, at virussen ikke vil finde vejen over den dansk-tyske grænse og inficere landet. Det er vigtigt at huske, at selv om vi ikke står midt i orkanens øje, så er det stadig en god ide at forberede sig, og dette kan du gøre ved at give dit immunforsvar en chance for at kunne bekæmpe den dødelige virus.

Sådan smitter Coronavirussen

Den højt omtalte Coronavirus dækker over en større familie af virusser, som alle varierer en smule. I denne finder du både SARS-virussen og MERS-virussen, og den som er omtalt nu er COVID 19 er en form for slægtning til SARS-virussen, som den deler 79% af den genetiske sammensætning med. COVID 19 angriber de nedre luftveje, og af denne grund er den mere farlig end dens slægtninge.

Man tror, at smitten er startet ved et fiske- og dyremarked på en kinesisk markedsplads, og virussen har derefter bredt sig til mennesker. Det startede altså ud som en zoologisk virus, som bredte sig fra dyr til mennesker, men kinesiske myndigheder vil ikke modsige, at virussen nu også spreder sig fra menneske til menneske. Det er derfor vigtigt, at man tager sine forholdsregler, og dette kan for eksempel være ved at optage en større mængde af D-vitamin, så dit immunforsvar er klar til kamp.


0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account