Damaskus knive skarper end de fleste
Knive lavet af Damaskus stål vinder indpas i de Danske køkkener og det er bestemt ikke uden grund. Da de med deres meget hårde klinge kan slibes til perfektion. Der findes et stort udvalg af Damaskus knive alt fra en lille urtekniv til sushi knive til mange 1000 Kroner, vi har forsøgt og forsøger stadig at finde de linje af knive som vi synes dækker næsten et hvert forbrug i et Dansk køkken.
Damaskus knive er lavet efter gamle metoder hvor man folder stålet gang på gang til man til sidst har en klinge som er hærdet på en måde som vi ikke kender til her i Danmark, det har både sine fordele men også sine ulemper.
Fordelen som vi ser som den største er helt sikkert at kniven er skarp som et barberblad som på samme tid er super nemt at holde skarpt med det rigtige udstyr.
En ulempe er helt sikkert at jo hårdere står bliver under en hærdning jo letter kan det slås i stykker og det er der for vigtig at vide hvad de forskellige knive er til da en Damaskus kniv til grøntsager ikke skal bruges til at skære i kød af en bensplint kan skade kniven.
God viden og tak fordi at du deler ud af den.