Byens Bedste Brød af Rikke Gryberg

Byens bedste brød bog cover.

Rikke Gryberg er uddannet bager og konditor og driver til dagligt virksomheden Byens Bedste Kager.
Hun har i 2008 udgivet kogebogen “Byens Bedste Kager” og er nu aktuel med kogebogen “Byens Bedste Brød”.

Ligesom Rikkes første bog er “Byens Bedste Brød” fyldt med spændende opskrifter, smukke billeder til hver opskrift og en flot og farvestrålende layout.

Der er klassiske opskrifter på håndværkere, burgerboller og rugbrød, men bogen byder også på mere moderne brødtyper som grissini, knækbrød og brød med anderledes fyld som tranebær, krydderurter, grøntsager og hvid chokolade.
Der er opskrifter til morgenmaden, den hurtige sult, aftensmaden, snacks, frokosten, madpakken og lidt til den søde tand, så der er noget for enhver.

Bogen byder på opskrifter som “ALE & honey bread”, “Frokostboller med porre og emmentaler”, “Rosinbrød med fuldkornsemmer og sirup”, “Tranebærboller med hvid chokolade” og mange flere.

Det er tydeligt at se, at Rikke har en forkærlighed for langtids- og koldhævede brød, som der er rigtig mange af i bogen.
Til de travle er  der dog også tips til,  hvordan brødene kan laves samme dag, hvis der ikke er tid til mere.
De fleste af brødene er grove og uden for meget fedt og sukker, hvilket gør bogen rigtig brugbar i hverdagen.
Hun har ligeledes brugt mange af de “nye” metyper som emmer, fuldkornsdurrum, halvsigtemel og spelt, hvilket jeg personligt selv synes er spændende, men sikkert også vil virke en smule overskueligt for dem, som bar gerne vil bage et godt brød en gang imellem.
Dertil kommer også, at mange af brødene skal bages med surdej og så bliver brødbagningen straks et større projekt, for så skal processen startes minimum 2 dage før.

Opskrifterne er detaljeret beskrevet og der er mange brugbare tips til de fleste, hvilket også giver flere anvendelsesmuligheder.
Ynglingsbollerne kan bages som et helt brød og har du ikke tid til den lange hævetid, så er der også en løsning dertil.
Bogen er efter min mening til dem, som elsker at bage, eksperimentere og som prioritere det daglige brød højt.
Opskrifterne er nemme at gå til for alle, både rutinerede og urutinerede, men de fleste kræver en del forskellige meltyper og tager lang tid at bage pga. surdej, så jeg tror, at mange vil synes, at en del af opskrifterne er for besværlige.

Trods det, så får bogen 8 ud af 10 stjerner hos en bageentusiast som mig pga. de spændende opskrifter, smukke layout og den gode pris på 199 kr.

1 Comment
  1. inge fischer 13 år ago

    er meget begejstret for byens bedste brød og kager, Men har et problem med dosseringen af mel der forekommer for meget , læser opskrifterne meget grundigt.( kan man give et svar på det)
    ???
    ellers er det lige en bog jeg manglede imellem min store samling så er den den bedste til en stor familie

    venlig hilsen inge fischer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account