Mad til det dovne efterår

Efteråret er over os.

For nogle betyder det, et vidunderligt sortiment af sæsonens danske rodfrugter, lækre spisesvarmpe og sommerens levn af frugter og grønt. Men desværre er det ikke alle dage, der er tid eller overskud til at kokkerere og få udlevet dine kulinariske drifter.

Selvom du har svært ved at finde energien og overskud til selv at eksperimentere i køkkenet, betyder det ikke, at du skal falde tilbage i gamle vaner og retter, du allerede er trætte af – men kan lave på rutinen.

Derfor får du her nogle tips og fif til, hvordan du hurtigt og nemt kan få en velsmagende gastronomisk oplevelse – uden selv at skulle gøre arbejdet.

Mad ud af huset

burger københavn

Når det mørke efterår falder på, er det ikke altid, at overskuddet til at lave maden selv er lige stor. Derfor ser man tit en stigning i take away bestillinger i vinterhalvåret, hvilket åbner op for en række muligheder på den gastronomiske front.

Her er der tre verdener, som åbner sig op, som alle rammer danskernes hjerter på hver deres facon: amerikansk, thai og italiensk.

Hvert et køkken er de klassiske i sin egen forstand, selvom nye restauranter gang på gang åbner op for kreativiteten.

The American Dream

For at starte med et køkken, som de fleste kender og som matcher mange smagsoplevelser, er den amerikanske menu en oplagt klassiker til et dovent og koldt efterår på sofaen. Her er burgere ikke bare en tømmermændskur længere – det er blevet et gastronomisk foretagende. Noget som mange danskere har taget til sig, hvorfor rigtig gode take away muligheder tilbyder sig i alle dele af landet.

Er man i København er en af de helt populære steder YoBurger, kendt fra Roskilde Festival, som taler det det unge og mere cool segment, men hvor deres burgere i København rammer alle – da der både er okse, kylling og portobello burgere iblandt. 

YoBurger kan bestilles med Wolt.

Er man dog i den anden del af landet, vil man finde Carl’s Jr., som måske ikke er lige så kendt, men hvor populariteten i Aalborg stadig er stor. I hvert fald hvis man ser anmeldelserne på JustEat, som er samme sted, hvor burgerne kan bestilles. Der findes flere muligheder i Aalborg – ligesom i København – men sidder man hjemme på sofaen i 9000 området, er det en bestilling værd.

Carl’s Jr. kan bestilles med JustEat.

Hermed er “burgerkrigen brudt ud“, hvilket kan være til gavn for dig.

Thailand i Danmark

Thaimad har i lang tid været meget populært i Danmark, hvorfor mulighederne er rigtig mange. Der er to versioner – de traditionelle og de mere moderne restauranter.

Er man til det moderne er WokShop en sikker vinder, som åbner Thailand op på en ny måde, og hvor råvarene er et dejligt indskud til en mørk aften. Maden er god i alle sammenhænge – også hvis du inviterer et selskab over.

Den lidt mere traditionelle version er Silom, som ligger på Østerbro. Her kan man med det samme mærke den thailandske historie og kultur, når man træder ind i restauranten. Gemmer man sig derhjemme, kommer kulturen ligeledes med i maden, hvor den stærke karry kan få munden til at løbe i vand.

Både Silom og WokShop kan bestilles gennem Wolt.

Pasta, pasta, pasta

Pastaen er Italiens kæledægge, og man forstår hvorfor. Et meget simpelt udgangspunkt, som kan danne grundlaget for nogle af de bedste retter i verden. Her er der en klar anbefaling, som man ser flere steder rundt omkring – Vapiano.

Vapiano er relativt nyt, hvor pastaretterne indbyder til alle smagsløg. Bestil med Wolt og din aften er reddet.

Gourmetmad leveret direkte til din ovn eller fryser

Mad til det dovne efterår 1

Ønsker du selv at have ansvaret for maden, men vil du stadig gerne undgå for meget arbejde? Så har et nyt koncept dannet rammerne for “mad til et bedre liv”, som de selv kalder det. Konceptet hedder RigtigMad.

Med RigtigMad kan du få alt, du skal bruge for at lave lækker ovn-klar gourmetmad leveret direkte til døren.

Det er en fordel især her i efterårsmånederne, hvor regn og kulde gør det lidt mere besværligt at købe ind og stå i køkkenet hver eneste dag.

Konceptet bag RigtigMad er at håndplukke de lækreste råvarer og finde de mest velsmagende færdiglavede retter, som de hver dag leverer ud til deres kunder. TV-kokken og køkkenchefen Thomas Rode har også været med inde over til at udvælge og finde de bedste råvarer, så du er garanteret den bedst mulige kulinariske oplevelse. Alle deres retter og ingredienser er fuldstændig fri for unaturlige kemikalier eller tilsætningsstoffer, som ikke hører hjemme på din tallerken.

Du skal dog være opmærksom på, at nogle af deres retter holder smagen noget bedre end traditionelle færdigretter – det er en fordel, fordi de smager af noget mere, men ingredienserne kan også være lidt stærkere end man lige forventer, når man opvarmer færdiglavet mad.

Hvis du bliver medlem, kan du spare op til 40% hver gang, du laver en bestilling.

Bekymrer du dig for klimaet, og vil du gerne spare lidt penge, har du også rig mulighed for det. RigtigMad har nemlig en dedikeret kategori “Stop madspild”, hvor de sælger varer billigt, der ellers ville være gået til spilde.

Så burde det dovne efterår være mere eller mindre reddet.

Råd til madoplevelser

Leder du efter madoplevelser, hvor du spiser ude af huset, findes der mange guides på nettet – det handler bare om at søge. TipKBH er en af de større sider, som guider københavnerne til lækre restauranter i København. Mulighederne er flere end nogensinde, og efteråret byder på gode smagsoplevelser.

1 Comment
  1. Madelskeren 5 år ago

    Man sidder jo og bliver helt sulten!

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account