Uhyggelig Halloween mad!

halloween mad

Når du holder en Halloween fest, skal du huske på meget. Du skal finde en skrækindjagende udklædning, dække op med gyselig pynt og ikke mindst lave eller bestille noget uhyggelig Halloween mad.

Det vigtigste at huske med maden er, at den skal vække rædsel og skræk i dine gæster – og være nem at spise for folk iført udklædning og mange lag make-up.

Hvad er Halloween?

Halloween (eller på dansk, Allehelgensaften) er gammel høstfest, der først opstod tilbage i Irland, Wales og de andre keltiske samfund. Her blev den kaldt Samhain, og udover at fejre høsten, var den også kendt som de dødes fest.

Det var en anledning til at mindes og kommunikere med de døde. Det var også nu, skellet mellem de levendes verden og underverdenen var på sit absolut tyndeste. Det betød, at man ikke kun kunne møde ens forfædre, men også monstre og dæmoner, der plagede menneskeheden. 

For at undgå, at du blev forfulgt af disse skabninger, var du nødt til at klæde dig ud, så du ikke stod ud blandt heksene, dæmonerne og ånderne.

Halloween slog især igennem i USA, og det er mange af deres traditioner, vi i dag følger.

Hvad er traditionel Halloween mad?

Når du skal holde din egen Halloween fest, er Halloween mad et must. Men selvom Halloween i sig selv har flere hundrede år på bagen, er der i nyere tid ikke rigtig konsensus om, hvad et rigtig Halloween måltid skal bestå af. Det skal blot vække uhygge hos dine gæster.

Der er dog visse retter og ingredienser, der ofte går igen.

Idéer til Halloween mad

Græskar er en stor del af Halloween-traditionen. Det er, fordi man ofte placerer udskårne græskarhoveder ude foran sin dør. Før i tiden var det for at skræmme onde ånder væk eller bortvise dem fra ens hjem. I dag er det mere et signal til andre om, at man deltager i festlighederne.

Indmaden i græskarene behøver dog ikke gå til spilde. Du kan nemlig bruge dem til både græskarkager, supper og som lette snacks, hvis du rister kernerne.

Hvis du ikke kan lide græskar, er du på ingen måder tvungen til at spise det. Græskar blev nemlig først en del af Halloween, da traditionen migrerede til America. Førhen brugte man, hvad end rodfrugter der var tilgængelige i området.

Hvis du leder efter et hovedmåltid, kan du altid gå med spaghetti eller måske bestille burger

Begge retter kan se ganske gyselig ud i den rette belysning, og med rigelig af ketchup eller kødsauce. Får du vegetarer på besøg, kan du også gå med en lækker burger med heksede portobello-svampe.

Husk: Halloween mad kan være svær at spise i fuld udklædning

Når du dækker op til Halloween mad, er der dog en ekstra ting, der værd at planlægge efter. For selvom retten måske bedst egner sig til at blive spist med fingrene, vil mange af dine gæster være udklædte og iført lidt kraftigere make-up end almindeligt.
Det betyder, at de hurtigt bliver snavsede eller får brug for ekstra mange servietter. Så husk god engangsservice. Det gør det også nemmere for dig at rydde op efterfølgende.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account