Gammeldags Kærnemælkskoldskål

Findes der noget bedre, end at fylde munden med lækkert hjemmelavet koldskål en varm sommerdag. Der findes mange forskellige opskrifter på nettet. Min personlige favorit er kærnemælkskoldskål! Denne opskrift er en god bund, herfra kan du let bygge videre hvis man ønsker en lidt mere spændende udgave!

Ingredienser:
6 æggeblommer (pasteuriserede)

6 spsk sukker

1 vanilje stang

1 liter kærnemælk

Smag til med citron

Vaniljen skrabes let ud og moses rundt i en smule sukker. På den måde sørger du for at skille kornene ad. Pisk æggeblommerne samme med sukker og vaniljen. Pisk til alt sukker er rørt helt ud. Tilsæt nu kærnemælk under omrøring. Rør forsigtigt, så du ikke pisker alt luften ud. Smag til med friskpresset citronsaft. Citronsaften skal ikke dominere i denne ret, den skal bare sørge for en rigtig surheds-balance. Det er lidt forskelligt hvor meget citron der skal i, afhængigt at hvor domminerende en smag æggeblommerne og vaniljen har, men det plejer ca. at være 1-2 spsk. citronsaft. Nu har du din helt egen hjemmelavet kærnemælkskoldskål.

Koldskål serveres med kammerjunker. Denne opskrift kan nemt “peppes” lidt op, men eksempelvis banan, jordbær, hindbær eller andet frugt. Kærnemælkskoldskål kan også serveres som en sauce til is.

 

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account