Mint surprise cookies

F0r 20 år siden, da jeg var au pair i USA og holdt jul derovre, stiftede jeg bekendtskab med disse lækre småkager. De har ikke den typisk julede smag af kanel og nelliker, men er et forfriskende indslag og de er faktisk blevet populære her i huset. Nogle af gæsterne juleaften, synes bestemt at de hører sig til og efterhånden er det blevet fast tradition at de bliver bagt.

Jeg har fundet ud af at After Eight, som kan købes i små kugler, fungere godt til dette formål. De kan bages uden pynt eller med en valnød trykket ned i dejen. Når det er bagt ligner de bare en hel almindelig småkage, så det er lidt af en surprise at bide i dem og de så smager af pebermynte….

Prøv dem selv, jeg synes at de er et forfriskende indslag i alt det traditionelle.

Mint surprise cookies, 18-20 stk.

  • 250 g smør, blødt
  • 220 g rørsukker
  • 125 g brun farin
  • 2 æg
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 375 g mel
  • 1 pk. små After Eight kugler eller anden mintchokolade i mindre stykker

Pisk smør og de 2 slags sukker rigtig godt, til det er cremet. Tilsæt vand, vanilie og æg og pisk det godt igen. Sigt mel, natron og salt og rør det i dejen med en (træ)ske. Dæk skålen til og stil i køleskab i mindst 2 timer. Kom et stykke mintchokolade inden i 1 spsk. dej og tril det til en kugle. Sæt på bageplade med god afstand, da de flyder ud. Bages ved 190 grader i 10-12 minutter.

4 Comments
  1. MissMuffin 9 år ago

    De lyder lækre Birthe..
    Jeg er stor fan af after Eight, så hvis jeg kan finde sån en pakke med små kugler skal de prøves!

  2. Author
    Newyorkerbyheart 9 år ago

    De smager rigtig godt synes jeg. De er ikke så dekorative, men smager er god 🙂

    Du kan også godt bruge anden chokolade end After Eight kugler. Det første år jeg lavede dem, brugte jeg bare noget god mint chokolade, som jeg skar i store stykker og trykkede så sådan et stykke ned i hver kage.

    Mange hilsner
    Birthe

  3. Anne Sofie 9 år ago

    Søde ven, har lige læst din blog, som akademiker kan jeg se at der er noget helt galt i deres metoder, har tænkt mig at kontakte dem eller deres vejleder.
    Er du overhovedet blevet kontaktet i forbindelse med at de har offentliggjort det, for du er jo nævnt med web adresse osv?

    Keep up the good work, we enjoy it!

    Og helt ærligt, jeg har sgu ikke brug for at opfinde mad, det er allerede opfundet!

  4. Author
    Newyorkerbyheart 9 år ago

    Hej Anne Sofie!

    Tak for din kommentar – og nej, jeg er ikke blevet kontaktet…..

    Mange hilsner
    Birthe

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2019 Madmagasinet

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account