Champagne nytårsaften – ja hvorfor ikke?

Mange ynder at drikke champagne på årets sidste aften. Lige fra Hendes Majestæts nytårstale og frem til kransekagen klokken 12. Det kan kun lade sig gøre, fordi champagnen uden prolemer kan serveres til de fleste råvarer.

Generelt kan man sige: de kraftige champagner serveres til måltidet, de lette som aperitif. Jeg vil her komme med forslag til, hvilken champagne, som går til hvilke råvarer, ligesom jeg vil oplyse en mousserende vin, hvis man ikke har budget til en ægte champagne.

Mange spiser fisk til forret. Eksempelvis skal jeg selv lave en forret, Sashimitun med jordskokker, citron og trøffelsauce. Dertil kan jeg servere en Maily Brut Reserve Grand Cru Champagne fra Laudrup Vinimport til 398,- kr. eller jeg kan købe en Geisweiler Monopole, en cremant Bourgogne fra Fakta til 50 kr. Begge vine har et snert af citrus, som også går igen i min marinade.

Vildmedvin.dk har til 289,95 en Deutz Brut Classic Champagne med en gylden farve, blomsterduft og mandelsmag, som egner sig perfekt til hummeren, østersen eller krebsehalen. Er man ikke oppe i det gear, foreslår jeg en italiensk mousserende vin Ferrari Brut fra HJ Hansenvin til 179,95. En vin med duft af æbler, blomster samt smagsnuancer af frisk frugt og ristet brød.

Rødt kød er det eneste svage punkt hos en champagne. Det er sandsynligvis derfor 99% af alle danskere drikker rødvin til det røde kød. Det kræver en grundig research at finde en champagne som kan hamle op med kødet. Det kan en Krug Magnum fra 1989.

Torsk er også en populær spise nytårsaften. Hertil kan man servere en Leon Launois Champagne, årgang 2004 fra Skjold Burne til 399,75. Den går også til kammuslinger.

Desserten og kransekagen skal have en sød champagne. Eksempelvis “Den Gule Enke”, som kan erhverves hos Vildmedvin.dk for 349,- kr. eller en Asti Spumante fra Kvickly til 50 kr.

RIGTIG GODT NYTÅR

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2022 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account