Dadeltærte

Kanel, appelsin, marcipan, nelliker er bland de mest poulære ingredienser op mod jul. Men dadler ligger også hæjt på listen ved denne tid. Derfor har jeg kreeret denne dadeltærte, som jeg selv har serveret til aftenkaffen juleaften.

Dadeltærte:

4 æg

2 dl. sukker

2 dl. mandler

3 dl. dadler

100 g. mørk chokolade

1 dl. hvedemel

1 tsk. bagepulver

Pisk æg og sukker let og luftigt og rør mel og bagepulver i med let hånd. Chokolade, dadler og mandler hakkes fint oig vendes forsigtigt i.

Smør en springform godt. Drys evt. et tyndt lag mel i bunden. Fordel dejen i formen og bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader i 25-30 minutter.

Server flødeskum til. Har man lyst til at gære lidt ekstra ud af det, så prøv med en passionsfrugtsauce.

Passionsfrugtsauce:

4 passionsfrugter

100 g. sukker

4 dl. appelsinjuice

1 tsk. kanel

Appelsinsaft og sukker koges til en tykflydende konsistens. Skrab kernerne ud af passionsfrugterne og bland dem med appelsin og sukker. Tilsæt til sidst kanel og stil herefter saucen til afkøling.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account