Kanel, appelsin, marcipan, nelliker er bland de mest poulære ingredienser op mod jul. Men dadler ligger også hæjt på listen ved denne tid. Derfor har jeg kreeret denne dadeltærte, som jeg selv har serveret til aftenkaffen juleaften.
Dadeltærte:
4 æg
2 dl. sukker
2 dl. mandler
3 dl. dadler
100 g. mørk chokolade
1 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Pisk æg og sukker let og luftigt og rør mel og bagepulver i med let hånd. Chokolade, dadler og mandler hakkes fint oig vendes forsigtigt i.
Smør en springform godt. Drys evt. et tyndt lag mel i bunden. Fordel dejen i formen og bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader i 25-30 minutter.
Server flødeskum til. Har man lyst til at gære lidt ekstra ud af det, så prøv med en passionsfrugtsauce.
Passionsfrugtsauce:
4 passionsfrugter
100 g. sukker
4 dl. appelsinjuice
1 tsk. kanel
Appelsinsaft og sukker koges til en tykflydende konsistens. Skrab kernerne ud af passionsfrugterne og bland dem med appelsin og sukker. Tilsæt til sidst kanel og stil herefter saucen til afkøling.