Indbagt laks med rodfrugtsrösti (2-3 personer)

Rå laksefilet på is foran ild.

Indbagt laks

Ingredienser:

  • 4 plader (frossen) butterdej
  • 125 gram hvidløgsflødeost
  • 1 bundt dild
  • Lidt peber – evt. citronpeber
  • 300-400 gram røget laks i skiver
  • Æg til pensling

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 200 grader.

Lad butterdejen tø op i ca. 20 minutter og rul den tyndt ud til en aflang firkant. Læg herefter dejen på en bageplade med bagepapir. Smør flødeosten langs midten af butterdejen og drys med dild og peber.  Fordel laksen ovenpå. Til sidst foldes enderne og langsiderne af dejen ind over fyldet og lukkes pænt. Pensl overfladen med æg.

Laksen bages ved 200 grader i ca. 30 min. i midten af ovnen (- eller til den er gennembagt). Lad den køle lidt af og server med rodfrugtsrösti.

Rodfrugtsrösti

Ingredienser:

  • 500 gram blandede rodfrugter af f.eks. gulerod, pastinak og knoldselleri (samt evt. lidt kartoffel)
  • 1 stort løg
  • 1 dl persille
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 2 æg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 200 grader.

Rens rodfrugterne og riv dem herefter groft. Brug lidt køkkenrulle til at trykke frugterne tørre. Rodfrugterne vendes dernæst med groftrevet løg, hakket persille, salt, peber, hvedemel og sammenpisket æg. Form 12 runde ”kager” ca. 10 cm i diameter og 0,5-1 cm høje på en bageplade med bagepapir. Stænk lidt olivenolie ud over dem og bag dem i ovnen ved 200 grader indtil de er gyldne og sprøde (ca. 30-35 minutter).

God appetit!

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account