Smagsløs og tam oplevelse på restaurant Jægerhuset i Holte

Dansk hus omgivet af træer og flag

Kong Frederik d. III ´s hustru, dronning Sofie Amalie, fik i 1661 et anseeligt stykke naturskønt område ved Furesøen. Her var det hendes hensigt at trække sig tilbage ig nyde det stille liv, når hverdagen og enevælden trængte sig for meget på i København.

Godset “Dronningegård” blev opført og var i kongefamiliens eje frem til 1776.  Så fulgte en turbulent periode, hvor godset skiftede ejere flere gange, indtil det i 1885 blev købt af et aktieselskab, og de efterhånden faldefærdige bygninger gennemgik en total restaurering.

Man etablerede et hotel, og “Jægerhuset” blev opført som en tilbygning. Det blev tegnet af arkitekten Th. Gundestrup, hvilket skulle vise sig at være en god ide. “Jægerhuset” blev et populært sted at tage hen for familier på skovtur, på grund af den smukke beliggenhed, lige ned til Furesøen. Siden anlagde man “Baadfarten”, hvorfra man sejlede gæster forbi “Næsseslottet” og “Jægerhuset”.

Restauranten “Jægerhuset” blev i 1910 købt af August Bagge, medejer af forlaget Gyldendal. Han bortforpagtede restauranten, som siden 1935 har været ejet af Søllerød Kommune, men med forskellige forpagtere. I 2001 overtog én af Hotel Marinas tidligere ansatte, Lars Christensen, roret sammen med restaurantchef Danny Sørensen. De ville sætte kulinariske oplevelser og god service på menukortet.

I øvrigt bød menukortet på “Jægerhusets 3 retters menu” til 340 kr. pr. cuvert samt et a la carte menukort med 6 forskellige forretter til omkring 100 kr, 4 forskellige hovedretter til ca. 200 kr. samt 5 desserter til mellem 90,- og 130,- kr. Søndag aften tilbydes grill-buffet til 298 kr. pr. person. Man betaler halv pris for børn under 8 år.

Hvad angår drikkevarer tilbyder Jægerhuset 2 vinmenuer: én til 326 kr. samt én til 480 kr. Hver vinmenu består af en velkomstdrink samt en 3-retters vinmenu.

Har man lyst, kan man for yderligere 255 kr. købe fri bar til kl. 3 om natten, hvilket inkluderer øl, sodavand samt huset rød- og hvidvine. Spiritus kan tilkøbes for ydrligere 115,- kr.

Da min gæst og jeg ankommer, er der ingen tjenere, som tager imod os. Vi står og venter 5 minutter uden nogen dukker op. Vi begynder at tale om, vi måske er gået ind ad en forkert indgang. De eneste gæster i restauranten, et ungt par, siger vi ikke er gået forkert, men blot skal vente her.

Efter yderligere et par minutters ventetid, forsøger vi at find en anden indgang, og forhåbentlig noget personale, som kan guide os.

“Søg og du skal finde”, står der i Oehlenschlägers digt om Guldhornene. Men for os, er det kun for at bleve ledt tilbage igen, da den anden indgang er til selskabslokalerne. Tilbage i restauranten tager den samme tjener i mod os og leder os hen til vores bord. Næsten 10 minutter gik der, fra vi kom, til vi blev henvist til vores bord.

Da tjeneren kommer med menukortet siger hun, at der ikke er mere laks og  Crab Crakers også er udsolgt. Jeg tænker klokken er 13, I har lige åbnet for gæster, og så er der alerede udsolgt af bestemte retter. Det tegner ikke godt.

Både min gæst og jeg vælger den store frokostanretning:

Karrysild med æbler, rå løg og dild

Meuiére-stegt rødspættefilet* med remoulade og citron

Hjemmerøget laks med purløgscreme

Roastbeef med remoulade

Hønsesalat med bacon og champignon

Mørbradbøf med bløde løg

samt

Ost med bærcoulis

Dertil bestiller vi en 1/2 flaske Pinot Blanc fra Alsace til 165,- kr., og min gæst beder desuden om en appelsinvand til 28 kr.

Hver anretning kommer i 2 omgange. På første tallerken finder vi karrysilden, rødspættefileten og den hjemmerøgede laks. Hertil kommer en lille kurv med franskbrød og en tallerken med små rugbrødstrekanter, som tydeligvis ikke er hjemmebagt.

Rødspætten smager som kom den fra supermarkedet, ødelægges yderligere af en smagesløs remoulade. Lidt mere sennep og lidt mere løg i remouladen havde været ønskeligt. Der skal mere end en rugbrødsskive til silden og så er der ikke rugbrød nok. Karrysilden er upåklagelig. Det let syrlige æble gør oplevelsen af silden friskere. Laksemoussen ligger tungt i maven, og franskbrødsskopen er svær at skære igennem.

Da den anden talleken bliver serveret, er tendensen den samme. Mørbradbøffen og roastbeefen er fin, men pickels’en er nærmest overflødig. Igen mangler der krydderier. Hønsesalaten mangler ligeledes kant.  Min gæst var ikke meget for bær-coulis’en til osten. men jeg synes den friskede op. Frokostens bedste bid. Men det skal der heller ikke meget til. Regningen ender på 665,- kr. for en menu, som helt klart ikke levede op til forventningerne. En menu, som klart giver plads til forbedring. Dansk smørrebrød har været på frokostbordene i mere end 100 år, og der er mange om udbuddet. Men med små, enkle ændringer, kan Jægerhuset komme på ret kurs igen.

Kontakt
Jægerhuset
Dronninggård Allé 126
2840 Holte
Tlf: 45410447 for bordbestilling
www.jaegerhuset.dk

* En meuiére-stegt rødspætte, betyder, den er paneret i mel i stedet for rasp.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account