Verdens bedste chokoladekage

Chokoladekage med lyserød flødeskum

En god chokoladekage er ikke bare en hvilken som helst chokoladekage.
Den her er den bedste chokoladekage, jeg nogensinde har bagt- og det er efterhånden mange!
Opskriften har jeg afprøvet og tilpasset  over flere gange, men nu er den der også bare.

Hvis du vil imponere dine gæster, forkæle din veninde eller bare har brug for noget godt for sjælen, så er det den her kage.
Kagen er bedst dagen efter den er bagt, hvor den har fået lov at samle sig i køleskabet, men den kan også sagtens spises samme dag.

Jeg foretrækker at bruge chokolade af 65%, da jeg synes det giver den perfekte og intense chokoladesmag, uden at blive bitter.
Når man bager med så få ingredienser, som denne kage indeholder, så er det rigtig vigtigt at bruge gode ingredienser:  god chokolade, økologiske æg, rigtigt smør og lige den slags nødder, du bedst kan lide.

Verdens bedste chokoladekage (8-10 pers)
200 g. god chokolade, 65%
130 g. usaltet smør
8 æggehvider
8 æggeblommer
200 g. rørsukker
100 g. finthakkede mandler
1 knsp. salt

Chokoladecreme:
100 g. chokolade, 65%
100 g. mælkechokolade
½ liter piskefløde

Smelt smør og chokolade sammen over svag varme. Pas på at det ikke brænder på.
Pisk rørsukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps med en elmikser.
Når smør- og chokoladeblandingen er afkølet vendes den i æggesnapsen.
Vend herefter nødderne i.
Pisk æggehviderne stive sammen med salt til de står i bløde toppe.
Vend først 1/3 af æggehviderne i chokolade-blandingen og derefter vendes resten forsigtigt i med en dejskraber, til massen er ensartet.
Smør en springform eller silikoneform med rigeligt smør og hæld dejen heri.
Bag kagen 1 time ved 160 grader varmluft i 1 time. Har din ovn ikke varmluft skal kagen bages på 175 grader i 5-10 min ekstra.
Når kagen er bagt stilles den til afkøling på en rist med et fugtigt viskestykke over.
Da kagen ikke indeholder mel vil den falde lidt sammen. Det er ikke så pænt, men giver en fantastisk kage og åbner muligheden for masser af pynt.
Vend den ud på en tallerken eller et fad.

Pak kagen ind i husholdningsfilm og lad den stå koldt natten over, hvis den ikke skal spises med det samme.
Imens kagen bager laves chokoladecremen.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over lav varme i fløden under omrøring.
Når chokoladen er helt smeltet stilles chokolade-fløden til afkøling- gerne natten over.
Den helt afkølede chokolade-fløde piskes inden servering til en let skum.
Hæld cremen over kagen og pynt den med friske bær eller marengskys.

Tip: Noget af chokoladen i chokoladecremen kan fx. erstattes af orangechokolade, der giver kagen et frisk pift.

3 Kommentare
  1. Lars Bachmann 14 år ago

    Har prøvet verdens bedste chokoladekage her i weekenden, og den er bestemt rigtige god. Den eneste mørke chokolade jeg havde var med orange smag, så jeg valgte at prøve med en mœlkechokolade fra Marabou. Til gengæld blev chokoladecremen lavet på hvid chokolade.

    Den blev spist, men jeg ville dog have foretrukket en god mørk chokolade til kagen.

  2. Author
    MissMuffin 14 år ago

    Jeg har aldrig selv prøvet at bage den med andet end mørk chokolade, men det er nok fordi at jeg bar elsker den kage, haha:) Nu kommer jeg nok heller ikke til det, når dine erfaringer ikke har været for gode.
    Lov mig at du prøver den med mørk chokolade ved lejlighed, den er virkeligt god!

  3. MB 13 år ago

    Hvilken størrelse springform er bedst at bruge?

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account