Her er nogle små kransekage-konfekt kager, som vil gå godt sammen med en tår glögg, eller som kan serveres sammen med lidt forskelligt konfekt. De har et lille pift af orangesmag, som gør dem meget friske i smagen.
Kransekage konfekt a´la orange” – ca.25 stk
- 300 gram marcipan
- 100 gram rørsukker
- 2 tsk honning
- 1 æggehvide
- Ca.50 gram mandler
- Samt ca.25 til pynt
- Presset saft af 2 mandariner
Fremgangsmåde
Marcipan, mandarinsaft og honning æltes sammen. Lad hvile og trække imens du forbereder resten.
- Skold og smut ca.25 mandler.
- Hak de øvrige mandler med stavblenderen til fine stykker.
- Sukker og mandler tilsættes massen, og æggehviden røres i lidt af gangen.
- Sæt kransekage-konfekten med en teske på en bageplade med lidt mellemrum, da de flyder lidt ud.
- Kom en mandel på hver.
- Bag v.150 grader midt i ovnen i ca.15-30 min. Hold øje med dem. De skal blive let gyldne og sprøde.
(Tak til Odense Marcipan for inspiration!)