Snorken kureres af sex

Næsten alle mennesker kender følelsen af trætheden som breder sig i kroppen og pludselig begynder partneren af snorke. Trætheden forvandler sig langsomt til en irriterende vred fornemmelse, som varmer hele kroppen og får den til at boble og syde. Nu er det pludselig umuligt at falde i søvn. Men der findes måske en nem løsning på dette problem.

Det er endnu ikke videnskabelig bevist, men der er nu alligevel noget om det, når specialestuderende ved biologisk institut mener at sex kan afhjælpe mænds problemer med snorken. Måske kan det være en idé at prøve denne løsning trods tvivlen. Man ved allerede at sex kan kurere mange andre problemer.

Christian Graugaard, professor ved Sexologisk Forskningscenter på Aalborg Universitet udtaler sig: ”Der sker en hel masse med hele kroppen under og efter sex, men at sex skulle kunne afhjælpe snorken, må jeg melde pas til. Jeg har ikke kendskab til, at der skulle være forsket i sammenhængen mellem sex og snorken,« siger Christian Graugaard.” Han forklarer videre, at det dog er velkendt, at der en anden positiv sidegevinst ved sex.

Vi ved alle sammen, at der efter sex breder sig en behagelig træthed i kroppen. Denne træthed skyldes den fysiske aktivitet man yder. Det er præcis ligesom når man dyrker motion. Der er dog et andet plus ved sex. Man mener nemlig også, at det har noget med de hormonelle forandringer i kroppen der sker i forbindelsen med sex. Specielt under en orgasme!

For at høre nærmere forklaring på, hvorfor sex skulle være behjælpelig med snorken, så skal vi have fat i en søvnekspert. Professor ved Dansk Center for Søvnmedicin, Poul Jennum, mener aldrig at have hørt om denne løsning, men siger dog, at hvis det er rigtigt, så er det da bare om at komme i gang og nyde det. Men det kræver jo at begge parter er med på idéen.

Den ledende overlæge ved Sexologisk Klinik på Aalborg Universitetshospital, Astrid Højgaard møder mange forskellige patienter på afdelingen hver dag. De henvender sig hver især med forskellige vanskeligheder med henblik på sex. Astrid mener heller ikke at kunne stå ved, at sex skulle kunne afhjælpe snorken. Men giver dog Christian Graugaard ret i, at trætheden efter sex bør hjælpe til bedre søvn. Men hun vil ikke udelukke, at dette vil kunne være til hjælp også mod snorken.

Der findes videnskabelige beviser på en stærk sammenhæng mellem mandens seksualitet og snorken. Mænd som har tilføjelighed til at snorke har ofte også rejsningsbesvær. Begge dele rammer nemlig ofte overvægtige mænd og mænd med lavt testosteron niveau. Selvom der ikke findes videnskabelige beviser for om det virkelig hjælper med sex mod snorken. Så ved vi, at sex er en form for motion og motion bekæmper fedme, som ofte er årsag til snorken. Derfor er det måske ikke helt så tosset en idé, at have lidt sex inden man skal sove. Det må da også være den sjoveste måde at dyrke motion på!

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account