Kernesunde kvalitetsknækbrød

Elsker du også bagerens lækre sprøde knækbrød? Det er vi vist mange der gør. Selv har jeg i hvert fald længe haft en forkærlighed for forskellige varianter af det knasende fladbrød. For et stykke tid siden gjorde jeg en ganske fantastisk opdagelse: Det er faktisk uhyre let – og hurtigt – selv at fremstille de lækreste sprøde knækbrød. Den opdagelse skulle vise sige at blive stærkt vanedannende. Alligevel vil jeg gerne dele opskriften med dig, for knækbrød lavet på god olie og med masser af kerner er vel i virkeligheden ikke det værste, man kan blive afhængig af?

Denne opskrift kommer fra Idényt, men man kan sagtens bruge andre frø og kerner. Knækbrødene kan også laves på en smagsneutral olie, hvis man foretrækker det.

Du skal bruge:

  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 3 1⁄2 dl hvedemel
  • 2 dl vand
  • 1 1/4 dl olivenolie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 1/2 tsk. salt

Så let er det:
Kerner, hvedemel, bagepulver og salt røres sammen enten i hånden eller på maskine. Tilsæt vand og olie og rør ud til en jævn dej, der deles i to lige store portioner på to stykker bagepapir. Rul hver enkelt portion ud imellem to stykker bagepapir, så du får to bageplader med dej. Hvis kagerullen  driller, kan du bruge hænderne til at glatte resten af dejen ud, så den kommer helt ud i hjørnerne, og så du får flere pæne stykker knækbrød ud af det. Skær dejen i firkanter med en pizzakniv og bag knækbrødene i ca . 20 min. ved 200º. Knækbrødene skal være let gyldne.

Prøv også at drysse cheddarost, parmesan, havsalt eller blå birkes henover knækbrødene, inden de bages.

Tilbage er der kun at sige det samme, som man gjorde i en vis dansk reklamefilm i 1990’erne: “Prøv det, prøv det!”

6 Comments
  1. Kristina Skovsen 8 år ago

    Knælbrødene smager super godt, og er helt vildt nemme at lave, så bare kom i gang ;o) Jeg plejer dog af bruge rugmel i stedet for hvedemel, og bruger kun 3/4 dl olie. Dette gør dem lidt sundere.

  2. Sonja 8 år ago

    Hej

    Der skal kun 1 3/4 tsk salt i

  3. Trine Lønfeldt 8 år ago

    Det er jo “mit økologiske knækbrød”! Det ligner i hvert fald meget rent udseende-mæssigt 🙂
    Jeg skrev om det sidste år; http://www.semiokolog.dk/oekologisk-knaekbroed/

    Kh Trine

  4. Author
    Lotte Fisker Jørgensen 8 år ago

    @ Kristina: God idé at med rugmel, det har jeg også prøvet nu, og det gør bestemt ikke resultatet dårligere 🙂
    @ Sonja: Du har helt ret, de er til den salte side, men det er jo også en smagssag
    @ Trine: Der cirkulere vist en del versioner af det grove hjemmebagte knækbrød rundt omkring. Ovenstående er som nævnt fra Idényt. Må prøve med blå birkes i, som der er i din opskrift – det lyder lækkert og variation er jo altid godt 🙂

  5. Trine Lønfeldt 8 år ago

    Du har ret… Og jeg ved faktisk heller ikke oprindeligt hvor den kommer fra… Men godt smager det. Børnene elsker det… God dag. Kh Trine

  6. Linda Kristensen 3 år ago

    Prøv at drys dit yndlings krydderi på inden de bages og wupti du har en lækker snack. 🙂

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2018 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account