Sild i eddikelage

Sild og løg på tallerken med kanel og laurbær

Et sikkert tegn på, det er ved at være jul er, når butikkerne begyndet at pynte op. Et andet tegn på, det er ved at være jul er stegt sild i eddike.

Sild er en fed fisk og indeholder sammen med laks, ørred, makrel, ansjos, sardin, kipper, sværdfisk og tun Omega-3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer mindsker det dårlige kolesterol, lipoprotein, i kroppen. Derfor anbefales det, man spiser fed fisk 2-3 gange om ugen.

Omega-3

– formindsker blodets klæbrighed, så risikoen for blodpropper formindskes

– sikrer en regelmæssig hjerterytme

– beskytter de små arterier, som fører blodet til hjertet

– forbedrer muligheden for at overleve et hjerteanfald

– mindsker antallet af triglycerider* i blodet

Sild i eddikelage

  • 1 l. lagereddike
  • 1 l. sukker
  • Saft af 15 pressede appelsiner
  • 2 kanelstænger
  • 2 stjerneanis
  • 3 laurbærblade
  • 5 hele nelliker
  • 2 rødløg
  • Salt
  • Peber

Desuden:

2 kg. udbenede sild

Rødløgene skæres i ringe og kommes i en gryde sammen med de øvrige ingredienser til lagen. Gryden sættes over kog i 10 min. Herefter afkøles lagen.  Når lagen er kold lægges sildene ien plasticbegolder, og lagen hældes over. Efter et døgn sies lagen fra. Løgringene anrettes på tallerkenerne, og sildene lægges oven på.  Til sidst pynte med laurbærblade og kanelstænger.

* Triglycerider er blodfedt, som dannes af alkohol, sukker og hormoner

1 Comment
  1. Henrik Blunck 14 år ago

    En super opskrift, og den er lige til højrebenet til årets julefrokost.
    Tak for inspirationen

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account