Vegansk proteinpulver til veganere som er seriøse med deres træning

Som veganer er du udfordret af, at de fleste proteinpulvere er baseret på valle-proteiner. Så træner du seriøst som veganer, er du nødt til at finde et alternativ, som kan give din krop de vigtige proteiner, som den skal bruge, når den restituerer sig efter et træningspas. Heldigvis er der flere forskellige alternative veganske proteinpulvere, du kan vælge mellem. Læs med her, og få overblik.

Træner du seriøst, ved du, hvor vigtigt det er, at kroppen har nem adgang til proteiner, når den skal restituere sig efter et træningspas. Det gør det nemmere at gendanne de muskelfibre, som er blevet beskadigede under træningen, lige som det bliver nemmere at øge din muskelmasse.

Hvad er vegansk proteinpulver?

Er du veganer, kan du ikke bare bruge almindeligt proteinpulver. For det er lavet af valle. Derfor er du nødt til at se på veganske alternativer, hvor proteinerne kommer fra ærter, ris, soja og hamp.

Det er dog ikke alle veganske proteinpulvere, der har et lige så højt indhold af proteiner som valleprotein. Derfor skal du oftest bruge lidt mere vegansk proteinpulver, når du træner.

De 5 alternativer til animalsk proteinpulver

Lad os se nærmere på de 5 alternativer, du som veganer har til animalsk proteinpulver – samt hvor proteinrige de veganske alternativer er i forhold til de animalske.

Proteintilskud fra kosten

Lige som alle andre skal du som veganer sørge for at spise en sund, varieret kost. Og har du fokus på proteinerne, er det forholdsvist let at få stoppet flere proteinrige grøntsager som f.eks. ærter ind i kosten. Erstatter du kartofler og pasta med ris, kan du også øge proteinmængden ad den vej, ligesom sojaprodukter for f.eks. tofu kan bidrage med ekstra proteiner.

Du kommer dog sjældent højere op end et proteinindtag på 65-85 % via kosten. Derfor kan du ikke undvære et kosttilskud i form af proteiner, hvis din træning skal have den ønskede effekt.

Ærteprotein

Ærteprotein er en populær og forholdsvis velsmagende måde at få tilført flere proteiner til kroppen. Ærteproteinpulver indeholder op til 80-90 % proteiner, og kan indtages på samme måde som animalsk proteinpulver.

Risprotein

Risprotein-pulver er godt til både at øge proteinerne i kosten og til smoothies. Her får du et tilskud på 75-80 % proteiner, ligesom ris har et højt naturligt indhold af BCAA. Det er godt, hvis du går efter at vækste muskelmassen.

Sojaprotein

Med et proteinpulver baseret på soja, får du helt op til 80-90 % proteiner. Desværre er sojaprotein ikke særligt velsmagende, hvorfor det bedst indtages som en ingrediens i din daglige kost.

Hampeprotein

Et andet populært proteinpulver er hampeprotein. Det har dog kun et proteinindhold på 45-55 %, men indeholder mange andre næringsstoffer, som er vigtige for kroppen.

Køb vegansk proteinpulver på nettet

Som veganer kan du købe vegansk proteinpulver hos de fleste af de webshops, som sælger ”almindeligt” proteinpulver. Du kan også købe det hos specielle veganske webshops. Så i dag er det lige så nemt at få vegansk som animalsk proteinpulver.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account