Vinbjergsnegle en pestilens eller delikatesse

Snegl på et blad i naturen

Vinbjergsnegle er en af Danmarks mest kendte snegle.

Den er oveni købet Europas største snegl, som bærer sneglehus. Mange danskere er beviste om at det er en spiselig snegl, men trods dette, så smager de ikke på den, selvom det kravler rundt ude i haven og kun er til besvær. Vinbjergsneglen kan som fuldvoksen komme op på en højde på 4,5 cm og en bredde på 4 cm. I Sydeuropa spiser man derimod lystigt af de små slimede væsner, der er det ligefrem en delikatesse.

I middelalderen udbredtes vinbjergsneglen sig hastigt, da den ikke gik under betegnelsen kød. Derfor spiste man lystigt af den under fasten. Udbredelsen betød at man også i Danmark opdrættede dem til spise. Det er derfor at der ofte er flere vinbjergsnegle omkring gamle Herregårde og klostre eller ruiner deraf. Det var nemlig der man i særdeleshed opdrættede sneglene. I dag er vinbjergsneglen faktisk fredet i det omfang at man ikke må indsamle store mængder af dem. Man må derimod gerne samle ind til eget brug.

Så hvis man døjer med vinbjergsnegle i egen have, kan man hurtigt få gjort kål på dem, hvis man ellers tør bevæge sig ud i det kulinariske køkken. Vinbjergsneglen bliver typisk i naturen 6-8 år gammel. De trives bedst i regnvejr eller fugtige område, ligesom alle andre snegle. Den parrer i maj eller juni måned. Men da sneglen er tvekønnet befrugter de hinanden. Parringen foregår ved, at to snegle løfter sig op ca. 90 grader og trykker undersiden mod hinanden. Formeringen sker faktisk først efterfølgende, så præcis hvad det er der foregår under denne form for parring er endnu uvis. Sneglen afslutter parringen ved at grave sig ned i jorden og lægger her ca. 60 æg. Når vinteren kommer, da lukker vinbjergsneglene sit hus med en særlig kalkforsegling for at overvintre og klare sig mod kulden og frosten.

Hvis du er interesseret i at prøve dig frem med opskrifter af de mest af alt, irriterende snegle, så kan de findes her på vores side. Det er en rigtig god og sund måde at udrydde sneglen på, hvis den er til gene i din have!

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account