Jeg har kreeret hjemmelavet konfekt i julen og havde lidt nougat tilovers. Derfor vil jeg tilberede pandekager med nougatcreme og friske bær.
Hjemmelavet nougat:
50 g. hasselnødder
150 g. flødechokolade
100 g. palmin
75 g. flormelis
3 spsk. skummetmælkspulver
1 tsk. kakaopulver
Rist nødderne på en tør pande. Ryst panden godt, mens nødderne ristes, så skallerne løsner sig. Hæld evt. nødderne over i et viskestykke og gnub resten af skallerne af. Hak nødderne fint. Gerne i en blender. Smelt chokolade og palmin over et vandbad. Sigt flormelis, mælkepulver og kakao i en skål. Når chokoladen og palminen er smeltet hældes den i de tørre ingredienser under omrøring. Massen skal være glat og ensartet. Brug gerne en elpisker. Rør til sidst de hakkede nødder i.
Hæld nougaten ien skål og stil den på køl til den er stivnet. Mindst 1 time.
Nougatcreme:
125 g. hjemmelavet nougat
2 1/2 dl. sødmælk
75 g. sukker
2 æggeblommer
20 g. maizena
150 g. blødt smør
Bring mælken i kog i en tykbundet gryde. Smelt nougaten over et vandbad. Bland sukker æg og maizena. Bland nougat og æggeblandingen, hæld halvdelen af smørret i. Rør godt og bring det i kog. Når det er blevet koldt igen rørees resten af smørret i.
Stilles på køl til det skal bruges.
Pandekagedej:
2 1/2 dl. mel
4 1/2 dl. mel
3 æg
50 g. smør
1/2 tsk. salt
Pisk mel sammen med halvdelen af mælken. til en jævn blanding. Tilsæt siden resten mælken samt salt og æg. Pisk det hele godt sammen. Smelt smørret på en stegepande og kom det i blandingen. Pisk igen.
Bag pandekagerne på en varm stegepande. Brug 1/2- 3/4 dl. dej pr. pandekage
Fyld siden de varme pandekager med nougatcremen og pynt med friske bær og evt. flormelis.