Bæredygtighed – fokus på en grønnere verden

bæredygtighed i en grøn verden

Bæredygtighed er for alvor kommet på de flestes læber. For hvordan kan vi sikre de bedste forhold for mennesker og miljø både nu og i fremtiden. Et godt sted at starte, er ved at omlægge sin livsstil til en mere bæredygtig en af slagsen. Hvis du skulle undre dig over hvordan dette kan gøres, kommer vi her med nogle gode forslag. 

Tænk over dine transportmuligheder 

En af de store syndere når det kommer til forurening er transportsektoren. De fleste af os er for dårlige til at vælge det grønne alternativ. F.eks kunne man med fordel hoppe på cyklen fremfor at tage bilen på arbejde. Udover at det gavner miljøet, er det også en god måde at få motion på samt spare penge på benzin. For at få et indblik i udbyttet af ens cykelture, kunne man overveje at skaffe sig et aktivitetsur. Dette kan fungere som en motivationsfaktor til at vælge cyklen når man skal frem og tilbage. 

Minimer dit plastikforbrug 

De fleste af os har efterhånden set billeder fra verdenshavene, og de enorme mængder plastik der ender heri. For ikke at glemme de søde uskyldige dyr som lider under dette. Derfor kan det være en god ide at skære ned på sit plastik forbrug. Et godt sted at starte kunne være med ens indkøb. Tag et indkøbsnet under armen når du skal handle ind fremfor at bruge plastikposerne fra diverse dagligvarebutikker. Et andet tip er at undgå plastikflasker. Køb i stedet en god drikkedunk som du kan have med på farten. 

Tag et kig på dine madvaner 

I dag er mange af os klar over, at kødproduktion er enormt belastende for miljøet. Derfor kan det være en god ide, at genoverveje ens madvaner hvis man ønsker en mere bæredygtig livsstil. En måde at komme dette til livs kan bla. være ved at gro sine egne grøntsager. Udover at hjemmegroede grøntsager smager fantastisk er det også godt for miljøet. Desuden er havearbejde en god måde at få frisk luft på, og så kan det være enormt afstressende. Dette kræver dog også en vis plads, og gerne mere end den gængse københavner altan. Hvis man har ultra grønne fingre, kunne et kolonihavehus derfor være en god investering. Her kan man skabe et frirum med ens interesser i fokus. Hvis du skulle have lyst til at blive klogere på mulighederne for et kolonihavehus, kan du læse meget mere hos A.N. Fritidshuse

Genbrug er det nye sort 

Genbrug er gået hen og blevet utroligt populært. For mange er kræmmermarkeder og loppemarkeder sågar gået hen og blevet en klassisk søndagsaktivitet. Udover muligheden for at gøre kups i massevis, er dette også en måde at holde sig mere bæredygitg. Ved at købe genbrug fremfor det såkaldte “fast-fashion” undgår man at støtte den enorme CO2 udledning fra tøjproduktion. I dag findes der desuden flere online platforme for genbrugshandel, DBA og Trendsales er gode eksempler herpå.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2022 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account