“Italiensk panderet” er navnet på én af min “top tre”-pastaretter. I stedet for endnu engang at lave en en klassisk spaghetti bolognese, kan man nemlig med fordel skifte hakket oksekød ud med oksefilet, flåede tomater med soltørrede tomater og spaghettien med bredt båndpasta eller andre typer pasta. På den måde får man en helt ny pastaret, som dog stadig er et sikkert hit hos både store og små.
Du skal bruge:
- 400 g oksefilet
- 50 g soltørrede tomater (gerne marinerede)
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk smør
- 1½ spsk hvedemel
- 3 dl vand
- 1 terning oksebouillon
- 1 dl fløde 18 %
- 1-2 tsk soja
- 1 dl frisk basilikum
Skær kødet og tomaterne i strimler. Pil og hak hvidløgene. Brund kødet i smør på en pande. Tilsæt hvidløg til sidst. Pisk melet ud i vandet i en gryde og lad det koge op under stadig omrøring. Tilsæt den smuldrede bouillonterning, fløde og soja. Tilsæt kød, hvidløg og tomater. Lad blandingen koge ca. 5 minuter. Drys med hakket basilikum. Server med din favoritpasta.
Opskriften er en lettere redigeret version af retten “Italiensk panderet” i en lille og undseelige kogebog med titlen “Let og lækkert” (af Berit Paulsson).
Kogebogen, der kun fylder 67 sider, kan varmt anbefales, for selv om det ikke er den største kogebog der er udgivet indeholder den alligevel et utal af gode hverdagsopskrifter.
Andre anbefalelsesværdige retter fra samme bog er blandt andet Grøntsagschili med rosmarin, Marokkansk citronkylling og Kardemommemuffins.
Ej, hvor lyder det lækkert, det skal helt klart prøves 🙂 Jeg er SÅ meget til italiensk mad….
Mange hilsner
Birthe