Gammeldags Grydekylling med hjemmelavet agurkesalat.

Kyllingen i gryden

Intet er så dansk som grydekylling, jeg tror de fleste danskere over 40 år, sender varme tanker tilbage til barndommen, når man hører ordet. Jeg kender mange som slet ikke laver det mere, hvilket jeg slet ikke forstår. Det er en utrolig lækker og velsmagede ret, og køber man en stor kylling, er der til mange eller til to dage. Kylling er jo noget af det, vi skal spise mere af, og kyllingebryster kan godt blive lidt kedelig i længden. I min familie er der i hvert fald stor glæde over en grydestegt kylling, sådan en dejlig søndag – eller mandag – eller hvornår man nu synes man har lyst til at lave denne meget lette ret.

Den hjemmelavede agurkesalat er vældig let at lave. det tager ikke mange minutter og det bør man ikke snyde med.

til 4 personer skal man bruge:

Agurkesalat som “Oldebedste” lavde det.

  • 1 stor agurk i tynde skiver
  • en kaffekop sukker (eller sødemiddel svarende til 85 gram sukker)
  • en kaffekop eddike
  • (en kaffekop svarer til 1½ dl)
  • et drys salt og 10 peberkorn.

Det hele blandes i en skål og står og trækker i et par timer eller mere, når man lige går forbi, kan man lige vende i det med en gaffel.

Grydekylling som mormor lavede den:

  • 1 stor hel kylling der er renset
  • 1 bundt persille der er hakket let
  • 5 dl vand
  • salt og peber
  • en smule olie
  • evt. lidt kulør
  • små kartofler der skal/kan pilles
  • jævning i form af mel eller marizena (mælk og mel rystet godt sammen, så det er klumpefrit – eller marizena, rørt ud i mælk)

Når kyllingen er rengjort kommes der en smule groft salt og persillen inden i kyllingen.

Olien varmes op i en stegegryde og kyllingen brunes godt hele vejen rundt – husk at der er 4 sider.

Når den er smuk brun, krydres den med salt og peber.

Vandet kommes ved og her kan man så tilsætte lidt kulør til vandet – det gjorde man da jeg var barn 🙂

Låget kommes på gryden og kyllingen skal simre ca. en halv time.

Sæt kartoflerne over og lad dem koge møre i saltet. Tilsæt gerne lidt persillestilke i kogevandet.

Vend kyllingen om, og lad den simre i nok en halv time under låg.

Prik i låret og mærk om den er mør, hvis ikke giv den nok 15 minutter.

tag kyllingen op af gryden og hold den varm, mens sovsen jævnes med meljævning eller marizena, den må gerne være lidt tynd.

Serveres gerne med en god øl.

Rigtig god appetit

Kitty

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2019 Madmagasinet

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account