Cafe Sokkelund's saftige sokke burger

Cafe Sokkelund's saftige sokke burger 2

Når man som jeg bor i en lille provinsby i det Nordjyske, oplever man ikke det pulveriserende cafe liv så tit. Så da jeg i dag skulle til København, besluttede jeg mig for at besøge den lille og hyggelige Café Sokkelund på Frederiksberg. Når man træder ind på Café Sokkelund fornemmer man hurtigt den hyggelige og intense stemning.

Sokkelund har et på mange måder traditionelt cafekort, men kan brøste sig af at have vundet titlen som “Byens Bedste Brunch 2010 af AOK’s læsere. Kortet som blandt andet byder på croissanter, Ceasar salad, Carpaccio, hjemmelavet pate, Club sandwich og Moules Frites (Blåmuslinger dampet i hvidvin) er fint varieret, og signalere at her er en cafe, som gerne vil lidt mere, end bare være en traditionel café.

Sokkelund skriver i deres menukort at de laver deres egne Pommes Frites af bintje kartofler, og udvander dem i 12 timer inden de forsteger dem. Det fik mig lyst til at prøve deres Pommes Frites, så valget faldt på en Sokke burger med Økologisk brugerbolle, cheddar ost, relish af tomat, løg og drueagurk, hertil Pommes Frites, aioli og bernaise sauce (kr. 149,-).

Betjeningen var hurtig fremme, på trods af den hektiske aktivitet (cafe’en var helt fyldt), og tog imod min bestilling. Mine forventninger var ret høje, hvilke de også gerne må være når man bestiller en burger til kr. 150. Burgeren blev serveret på en stor tallerken, og så lækker og indbydende ud, men de hjemmelavede pommes frites ved siden af.

Bollen var dejlig blød og fugtig, og bøffen var tilpas saftig, med en fin balance mellem kød, relish og cheddar. Bøffen var flot stegt, og rigelig stor til et frokost måltid. Pommes friterne smagte fantastisk. tilpas stegte, sprøde og man fik ikke den  “friture-fornemmelse”, som man ofte gør med købe pommes frites.

Personlig syntes jeg at bearnaisen var overflødig, men den blev serveret i en skål på tallerkenen, så man har mulighed for selv at vælge fra og til.

Café Sokkelund er bestemt et besøg værd, hvis du er på de kanter, og det er bestemt ikke sidste gang jeg sætter tænderne i en Sokke burger.

KONTAKT:

Sokkelund – Café og Brasserie
Smallegade 36E
2000 Frederiksberg
Tlf. 38 10 64 00
www.cafe-sokkelund.dk

4 Kommentare
 1. Martin LeBlanc 14 år ago

  Jeg syntes personligt at Halifax lige rundt om hjørnet har bedre burgere end sokkelund.

 2. Lars Bachmann 14 år ago

  Hej Martin
  Jeg har ikke prøvet deres burger, men det vil jeg da overveje næste gang jeg er i nabolaget.

 3. Marianne 14 år ago

  Godt du valgte Sokken – den er næsten altid en sikker vinder, og vel også derfor der altid er proppet med mennesker og ægte frederiksbergsk cafestemning. . Det lyder ikke som om, du nåede at nyde deres suveræne café latte. Det er måske byens dyreste, men alligevel alle pengene værd. Eneste øv-ting ved Sokken er, at sidst jeg var der, fik vi at vide at man kun kan have sit bord i 2 timer! Skuffende, da vi gerne ville holde uformelt fagligt møde, mens vi spiste …..

 4. Michael Vilnov 14 år ago

  Jeg ELSKER sokkelund – og det er ikke kun fordi Martin som ejer stedet er en god kunde 🙂
  Det er fordi at efter han har overtaget stedet er der kommet stil over tingene.
  Maden er god, hver gang – betjeningen lige så. Det er så lækkert at der stadig er nogen i dette land som formår at sætte kvalitet og oplevelse i højsædet.
  Min kære moder, har en køreskole kun 50 meter fra cafeen og vi valgte i en lang periode før den nye ejer, slet ikke at bruge cafeen – grundet de skiftende skolepigers indstilling til service.
  Anyway – deres mad, specielt burgeren, er altid i top. Så jeg kan kun tilslutte mig din anmeldelse af stedet.
  Vh. Michael.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account