Cookies med lakrids og hvid chokolade

En småkage med chokolade stykker

Du skal bruge (til ca. 48 stk.):

  • 200 g smør, blødt
  • 1 æg
  • 110 g brun farin
  • 3 spsk. mælk
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 50 g lakridskaramelstang (jeg brugte en blanding af nogle bløde kombineret med nogle lidt hårdere), skåret i små stykker
  • 100 g hvid chokolade, grofthakket

Fremgangsmåde:

Kom smør, brun farin og æg i en skål – pisk det luftigt og godt med en el-mikser. Rør lakrids, chokolade og mælk i. Bland hvedemelet med natron og vaniljesukker – sigt det ned i dejen. Rør dejen godt sammen med en ske. Sæt dejen på bageplader med bagepapir i små klatter (jeg brugte 2 dessertskeer). Tryk dem lidt flade med fingrene. Lav god afstand imellem dem, de flyder ud.

Bag dem ved 225 grader i ca. 6-8 minutter.

Note:

Jeg har en ovn hvor jeg kan bestemme om der skal være over- eller undervarme – eller begge dele. Jeg valgte at bage dem med kun overvarme, efter at have brændt de første under bunden. Jeg bager aldrig kager og småkager med varmluft.

Jeg kunne godt tænke mig en lidt mere udtalt lakridssmag, så overvejer at tilsætte lidt lakridspulver til dejen næste gang.

14 Kommentare
  1. Lars Bachmann 14 år ago

    Lakrids og hvid chokolade.. og så i en cookie.. Det skal helt klart prøves her i weekenden 🙂

  2. Author
    Newyorkerbyheart 14 år ago

    Som skrevet skal der eksperimenteres lidt mere med lakridssmagen 🙂 Jeg er spændt på at høre hvad du synes…..

  3. Anni Wacht 14 år ago

    Hej Birthe!
    her hvor jeg bor er lakrids ikke så almindelig som i Danmark, men jeg kan forstå, at der er ‘rigtig’ lakrids og ikke pulver (som jeg ellers har) der skal bruges. har du brugt sød eller stærk lakrids?
    kh Anni

  4. Anni Wacht 14 år ago

    Ja, læse skulle man kunne! selvfølgelig er det sød lakrids, når det er med karamelsmag! Undskyld!

  5. Author
    Newyorkerbyheart 14 år ago

    Hej Anni!

    Det er rigtig at jeg har brugt “rigtig” lakrids, men jeg ville ikke være bange for at prøve med lakridspulver, faktisk tror jeg at jeg vil prøve lakridspulver næste gang. Jeg ville gerne have haft lidt kraftigere lakridssmag 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  6. Author
    Newyorkerbyheart 14 år ago

    Hej igen Anni!

    INGEN grund til at undskylde 😀

    Mange hilsner
    Birthe

  7. Mie 14 år ago

    Er en af dine trofaste læsere af din hjemmeside. :o) Og nu ved jeg da hvad jeg skal lave i weekenden, de lyder simpelthen for lækre. ;o) Tænker at man måske kunne eksperimenter med noget sød, blød finsk lakrids – i stedet for “bare” lakridskaramel.

  8. Author
    Newyorkerbyheart 14 år ago

    Hej Mie!

    Tak 🙂

    Håber at du vil kunne lide dem – og jeg skal også have eksperimenteret mere med dem….
    Lad mig vide hvad du når frem til.

    Mange hilsner
    Birthe

  9. Lars Bachmann 14 år ago

    Så fik jeg prøvet din opskrift på cookies. Da Fruen ikke er så vild med lakrids, blev det en version med hasselnødder og hvid chokolade i stedet. Men gode det var de.

  10. Author
    Newyorkerbyheart 14 år ago

    Glæder mig at høre, Lars 🙂 Jeg må prøve dem engang på den måde. De kan jo varieres i det uendelige….

  11. Tina Blak 14 år ago

    Jeg prøvede dem med 100 g finsk lakrids, men lakridssmagen kunne stadig godt være tydligere… Måske skulle man prøve med en stærkere, måske saltlakrids?…

  12. Author
    Newyorkerbyheart 14 år ago

    Ja, det har jeg også tænkt på 🙂 Har bare ikke haft tid til at lege mere med opskriften….

    Mange hilsner
    Birthe

  13. Birgit Jensen 14 år ago

    Er man som jeg vild med lakrids – så skal det helt klart prøves:-)

  14. Marie 13 år ago

    Mums, jeg har lige bagt dem til mine veninder og de er super lækre.

    Jeg erstattede noget af den hvide chokolade med en stang chokolade med lakridssmag/stykker
    fra Marabou. Så der både er hvid chokolade, ladrids og chokolade med lakrids.

    Det kan jeg godt anbefale og synes de har en god smag af lakrids.

    God dag

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account