Du skal bruge (til ca. 48 stk.):
- 200 g smør, blødt
- 1 æg
- 110 g brun farin
- 3 spsk. mælk
- 300 g hvedemel
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. vaniljesukker
- 50 g lakridskaramelstang (jeg brugte en blanding af nogle bløde kombineret med nogle lidt hårdere), skåret i små stykker
- 100 g hvid chokolade, grofthakket
Fremgangsmåde:
Kom smør, brun farin og æg i en skål – pisk det luftigt og godt med en el-mikser. Rør lakrids, chokolade og mælk i. Bland hvedemelet med natron og vaniljesukker – sigt det ned i dejen. Rør dejen godt sammen med en ske. Sæt dejen på bageplader med bagepapir i små klatter (jeg brugte 2 dessertskeer). Tryk dem lidt flade med fingrene. Lav god afstand imellem dem, de flyder ud.
Bag dem ved 225 grader i ca. 6-8 minutter.
Note:
Jeg har en ovn hvor jeg kan bestemme om der skal være over- eller undervarme – eller begge dele. Jeg valgte at bage dem med kun overvarme, efter at have brændt de første under bunden. Jeg bager aldrig kager og småkager med varmluft.
Jeg kunne godt tænke mig en lidt mere udtalt lakridssmag, så overvejer at tilsætte lidt lakridspulver til dejen næste gang.
Lakrids og hvid chokolade.. og så i en cookie.. Det skal helt klart prøves her i weekenden 🙂
Som skrevet skal der eksperimenteres lidt mere med lakridssmagen 🙂 Jeg er spændt på at høre hvad du synes…..
Hej Birthe!
her hvor jeg bor er lakrids ikke så almindelig som i Danmark, men jeg kan forstå, at der er ‘rigtig’ lakrids og ikke pulver (som jeg ellers har) der skal bruges. har du brugt sød eller stærk lakrids?
kh Anni
Ja, læse skulle man kunne! selvfølgelig er det sød lakrids, når det er med karamelsmag! Undskyld!
Hej Anni!
Det er rigtig at jeg har brugt “rigtig” lakrids, men jeg ville ikke være bange for at prøve med lakridspulver, faktisk tror jeg at jeg vil prøve lakridspulver næste gang. Jeg ville gerne have haft lidt kraftigere lakridssmag 🙂
Mange hilsner
Birthe
Hej igen Anni!
INGEN grund til at undskylde 😀
Mange hilsner
Birthe
Er en af dine trofaste læsere af din hjemmeside. :o) Og nu ved jeg da hvad jeg skal lave i weekenden, de lyder simpelthen for lækre. ;o) Tænker at man måske kunne eksperimenter med noget sød, blød finsk lakrids – i stedet for “bare” lakridskaramel.
Hej Mie!
Tak 🙂
Håber at du vil kunne lide dem – og jeg skal også have eksperimenteret mere med dem….
Lad mig vide hvad du når frem til.
Mange hilsner
Birthe
Så fik jeg prøvet din opskrift på cookies. Da Fruen ikke er så vild med lakrids, blev det en version med hasselnødder og hvid chokolade i stedet. Men gode det var de.
Glæder mig at høre, Lars 🙂 Jeg må prøve dem engang på den måde. De kan jo varieres i det uendelige….
Jeg prøvede dem med 100 g finsk lakrids, men lakridssmagen kunne stadig godt være tydligere… Måske skulle man prøve med en stærkere, måske saltlakrids?…
Ja, det har jeg også tænkt på 🙂 Har bare ikke haft tid til at lege mere med opskriften….
Mange hilsner
Birthe
Er man som jeg vild med lakrids – så skal det helt klart prøves:-)
Mums, jeg har lige bagt dem til mine veninder og de er super lækre.
Jeg erstattede noget af den hvide chokolade med en stang chokolade med lakridssmag/stykker
fra Marabou. Så der både er hvid chokolade, ladrids og chokolade med lakrids.
Det kan jeg godt anbefale og synes de har en god smag af lakrids.
God dag