Sådan laver du et lækkert måltid af julens rester

Madlavning af kylling med citrongræs og chili

Jul er lig med gaver, men også en masse velsmagende mad. Det kan dog være svært at spise det hele op, når der på mange juleborde både skal være plads til flæskesteg og and. Men du kan forsætte julefejringen i dagene efter ved at lave et lækkert måltid af dine julerester. Læs med her og få inspiration til, hvordan du kan forvandle dine kedelige julerester til et lækkert måltid. 

Vil du have mere inspiration til julens madlavning? Du kan fx se, hvordan du tilbereder en flæskesteg til perfektion og få mange andre juleopskrifter her.

Rester fra flæskesteg

Flæskesteg er i dag et fast element på mange juleborde, og samtidig er det også et stykke kød, som fungerer godt i mange forskellige retter. Det kan både være i form af en wokret, pastaret eller i en traditionel flæskestegssandwich. 

Læs med her og få to gode retter, du kan lave, hvis du har rester tilbage af flæskestegen.

Opskrift på biksemad med flæskesteg

Ingredienser

400 gram kartofler

2 løg hakket

200 gram flæskesteg

Smør til stegning

Olie til stegning

Spejlæg

1 spsk worcestershire sauce

Tilbehør:

Rødbeder 

Hakket bredbladet persille

Tilberedning:

Sauter finthakket løg på en pande med olivenolie. Tilsæt kartofler , der er skåret i tern og rist dem af med smør, til de har en sprød overflade. Kom nu flæskestegen på panden, som også er skåret i tern. Det hele skal steges, så det bliver sprødt. Smag til med salt, peber og worcestershire sauce. Anret med rødbeder og hakket persille og kom et spejlæg på toppen. 

Opskrift på sur-sød wok med flæskesteg

Ingredienser:

Flæskesteg skåret i tern

Rød peber i strimler

Ananas 

Løg i skiver

Sukkerærter

2 fed Hvidløg

1 hakket rød chili

Nudler eller ris 

Neutral olie til stegning

Sauce: 

2 spsk Ketchup

2 spsk Soya

Saft fra 1 lime

1 spsk brun farin

Citrongræs

Tilberedning:

Snit og hak alle grøntsager. Tilsæt nu hvidløg, løg og chili i en wok med olie og steg flæskestegen. Bland ingredienser til sauce sammen og tilføj det til wokken. Steg det af og kog nudlerne i mellemtiden. Tilsæt til sidst grøntsager, så de ikke bliver bløde og afslut med at komme nudler i wokken.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account