Premiere aften på Geranium

Premiere aften på Geranium 2

Geranium – Perfektion i Parken

Åbningsmiddagen på Geranium i Parken blev et indblik i en perfektionistisk, formfuldendt gastronomi med internationalt format. Dog manglede menuen en snert af den vildskab, selvtillid og originalitet som ejerne Rasmus Kofoed og Søren Ledet har potentialet til at opnå.

Efter over et års pause fra den hektiske og usikre  gourmetrestaurationsbranche kaster Rasmus Kofoed og Søren Ledet sig ud i andet forsøg bag de blankpolerede gryder. Da det erfarne makkerpar åbnede i Kongens Have i 2007 tog de et kvantespring og fik inden for et år både Michelinstjerne og en plads som nummer 77 på listen over de 100 bedste restauranter i verden. Dengang tog Geranium kraftigt afsæt i Rasmus Kofoeds sølvstatuette fra Bocuse d’Or. Denne omgang kan udgangspunktet for eventyret i nationalstadionet, være af et mere ædelt metal, hvis alle forudsigelserne og forventninger indfries til januar, hvor det næste uofficielle verdensmesterskab afholdes.

Op til denne aften var det dog ikke garniturer og hovedemner til vinder fadene, der var  blevet trænet til autistisk perfektion, men derimod restaurantens premiere d. 22. september. Geraniums makkerpar skulle på ny bevise deres værd og berettigelse på den gastronomiske stjernehimmel.

Prygl i Parken

Placeringen i Parken har på mange måder været forbundet med en række spørgsmålstegn og skeptiske røster. Der var langt fra det autentiske og stemningsmættede orangeri i Kongens Have til kolossen af stål, glas og beton i Fælledparken. Lokalernes potentiale og muligheder var trods fodboldkampe, koncerter, speedway træf og monster truck extravaganza, tilsyneladende nok til at lokke Kofoed og Ledet til Parken. Hvordan en potentiel Michelinstjerne restaurant takler det problem må fremtiden vise, men med ankomsten til Geranium blev alle kritiske røster fejet til side. I det øjeblik elevatordørene åbnede sig på 8. etage trådte man ind i et unikt univers, der hensatte en til Stanley Kubricks surrealistiske dagligstue fra Rumrejsen 2001. Det gennemgående design tema,  udformet af SPACE CPH, har en mere futuristisk og stilren linie end forgængeren i Kongens Have. Loungen var bygget op omkring en enkelt centreret gaspejs og møbleret med Warren Platners originale stole fra den første restaurant på toppen af World Trade Center.

Her blev der budt velkommen med biodynamisk Champagne fra Beaufort og en række snacks med bl.a. sprød gulerod og havtorn. I selve restaurantrummet var stilen videreført med rene lysegrå marmor flader, mørke spejle og store runde borde. Som et modspil til rummets stringente æstetik var der dækket op med organisk sølvarbejde fra Sidsel Dorph-Jensen og keramik fra Aage Würtz. Detaljer der igen vidnede om det nye Geraniums fuldendte, kreative synergi. To fnuglette og elegante appetizere med hhv. skinke gelé, luftig tomat og urter og østers med dild og rygeost, fulgte hinanden og satte scenen for ”Vor menu”. En forret med kammusling og agurk,  blev fulgt af tre vegetariske indslag. Disse formidlede på fornemmeste vis Rasmus Kofoeds forkærlighed for den vegetariske verden.

Særligt den anden ceriale servering fremstod fuldendt og befriende enkel i sin kombination af stegt brød, hø-ost og løg i forskellige teksturer. 2006 Reserve Champagnen var igen fra Jacques Beaufort og komplimenterede og udfoldede retten med sin komplekse toner af hibiscus. Cylindere af kartoffel kogt al dente, røget kartoffelskum, tørrede ærter og løvstikke var med sit underspillede og sarte smagsregister en af aftenens højdepunkterHavtaske med strandurter, löjrum og blåmuslinger fulgt af pocheret svinekæbe med jordskok afrundede med finesse, avanceret kokkehåndværk og finurlige detaljer, det salte køkken.

Sæsonens første æbler

Efterårets første æblehøst som gelé og skulpturel skum fremstod på en gang både enkel og mangefacetteret. Æblerenseren symboliserede, med naturens uberørte komplekse smagsnuancer, Geraniums nordiske køkkenfilosofi. Modne danske oste blev fulgt af fåremælk, pære og gran i form af små spæde grantræer og en skål af friske grangrene. Ved hjælp af tøris vaporiserede nålenes æteriske olier som mosekonebryg ud over bordet med en kraftig sensorisk effekt. Aftenens sidste dessert var en kollage af farver og markante smagsindtryk. Estragon, bær og rødbedesaft overhældt med flydende nitrogen og knust til små rygende stykker. Det hele forenede sig som en svalende skovbund af sødme og jordtoner i en organisk og udfordrende dessert.

Evner forpligter

Aftenen på Geranium var på mange måder et indblik i gastronomisk perfektion på en scene, der  sætter nye standarter for interiørs i danske gourmetrestauranter. Kofoed og hans team havde iscenesat og gennemarbejdet en menu, der præsenterede Geraniums spidskompetencer og Søren Ledet påtog sig sin nyfundne rolle som vært og restaurantchef med en naturlig charme og panache. Dog sad man med følelsen af, at valgene var en smule for sikre og uambitiøse i forhold til de forventninger man med rette kunne have til en duo af Rasmus Kofoed og Søren Ledets kaliber. Rammer og kompetencer er utvivlsomt til stede, nu er det op til det ny Geranium at træde ud af Nomas skygge og leve op til de forestående Michelinstjerner og guldstatuetter.

Kontakt:
Restaurant Geranium
Per Henrik Lings Allé 4, 8.
2100 København Ø
Tlf: 69 96 00 20
www.geranium.dk

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account