Inspiration: planlæg en madglad aften med vennerne

Inspiration: planlæg en madglad aften med vennerne 2

Findes der noget bedre end en aften med vennerne hvor god mad og lækker drikkelse er i højsædet? Det gør der næppe – og især ikke, hvis både du og dine gæster er lige interesseret i madens verden. Men i stedet for “bare” at servere god spise så kan aftenen gøres endnu mere speciel hvis man går all-in på maduniverset. Her kommer 4 inspirationsideer til, hvordan du kan imponere dine madglade venner med et hjemmeevent som er lidt mere ekstra end den traditionelle middag. 

Lav en guidet tur til den lokale forhandler

I stedet for at handle ind i de landsdækkende supermarkedet som alle kender, så køb ind hos de lokale private forhandlere. Det er først og fremmest godt at støtte de lokale, og samtidig er det også en meget hyggeligere oplevelse. Invitér eventuelt dine gæster et par timer før middagen starter så I kan gå en tur ned og se hvor varene er købt. De fleste lokale forhandlere fortæller glædeligt om deres historie. Det behøver nødvendigvis ikke kun at være mad eller drikkelse det handler om – det kan også være, hvis du har købt serveringsskåle eller bestik ved en mindre lokal producent. Hvis du vil gå endnu mere all-in, kunne du også eksperimentere med at lave f.eks. keramik skåle selv. Så bliver det ihvertfald ikke mere lokalt! 

Gå på jagt i naturen

Overvej at planlægge en menu som indeholder ingredienser som findes i den danske natur. Det kunne f.eks. en dessert med brumbær eller en forret bestående af spiselige svampe. Bor du tæt på en skov eller en større naturområde er det hyggeligt at gå på jagt efter spiselige genstande. Bed eventuelt dine gæster om at tage noget praktisk fodtøj på så I har mulighed for at gå en lang tur inden middagen skal forberedes. Heldigvis er praktisk fodtøj i form af sneakers blevet moderne, så dig og dine gæster behøver ikke at gå på kompromis med moden. 

Planlæg en quiz eller spil et brætspil om mad

Når I er færdige med at spise eller i venter på desserten er det oplagt at lave en social aktivitet. Dette kunne f.eks. være en quiz eller et brætspil. Men istedet for at tage de traditionelle spil, så arranger et som tester gæsternes viden om mad. Bezzerwizzer har eksempelvis lavet en version om generel kogekunst. Hvis du har mod på det, kan du også selv lave en Kahoot eller en Jepardy-udgave som handler om madens verden. På den måde holder du det madglade tema hele vejen igennem arrangementet. 

Vælg musik som giver en vibe af café eller restaurant-liv

Musik er som regel en naturlig del af en hyggelig aften. Man kan skabe en skøn stemning som giver associationer til hyggeligt café eller restaurant-liv som får gæsterne til at slappe helt af over middagsbordet. Det er typisk bagvedlæggende musik, som ikke skal fylde for meget i rummet. En spilleliste fra Spotify såsom French Cafe Lounge eller Restaurant Lounge Music 2022 fungerer rigtig godt til hjemmelige selskaber. 

Jeg håber du blev inspireret til gode ideer til den madglade aften med vennerne. Nu vi er ved emnet, så læs eventuelt også vores tips om, hvordan man kan gøre køkkenet til et mere socialt rum

1 Comment
  1. Thomas 2 år ago

    Super godt indlæg 🙂

    Som en mand i 30’erne, kan det være lidt svært at samle hele vennegruppen til hyggelige stunder efterhånden. Så når det endelig sker, skal det også være et godt event.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account